Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ»

«Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ»

Από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Ο Τ.Ο.Ε.Β. Σαβαλίων έχει προσπαθήσει με υπερβάλλοντα ζήλο τα τελευταία έτη, ήδη από το 2013 μέχρι και σήμερα, επανειλημμένως να διευθετήσει την οφειλή του προς τη Δ.Ε.Η. υποβάλλοντάς της επισήμως συγκεκριμένες εφαρμόσιμες και βιώσιμες προτάσεις συμφέρουσες και για την ίδια, η τελευταία εκ των οποίων ήταν μια εμπεριστατωμένη και καθ’ όλα επιτεύξιμη μελέτη βιωσιμότητας από τον μελετητή κ. Λιάσκο, που υπεβλήθη στη Διεύθυνση της Δ.Ε.Η. το Μάρτιο του 2021, μετά από δικό της αίτημα, κατόπιν τηλεδιασκέψεως, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πλην όμως και ενώ της καταθέσαμε με τη μελέτη αυτή τη λύση που διακαώς επιζητούσε για τη ρύθμιση των οφειλών του Οργανισμού μας, αυτή εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, εν μέσω πανδημίας προέβη προ ολίγων ημερών μονομερώς σε διακοπή της ηλεκτροδότησης όλων των ανλτιοστασίων δικαιοδοσίας μας, με αποτέλεσμα να αφήσει αβοήθητους χιλιάδες καλλιεργητές – μέλη μας, οι οποίοι έχουν μείνει απροστάτευτοι παρατηρητές και μόνον της επερχόμενης μετά βεβαιότητος καταστροφής των καλλιεργειών τους, οι οποίες παραμένουν χωρίς νερό.

Ως ύστατη λύση, εφ’ όσον ο διάλογος με συγκεκριμένες προτάσεις δεν φάνηκε να συγκινεί τα αρμόδια όργανα της Δ.Ε.Η., ο Οργανισμός μας άσκησε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της και κατά της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια και την προστασία των μελών μας. Η προσωρινή διαταγή επί της αιτήσεως εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Ας ελπίσουμε ότι εκεί που δεν πρυτανεύει η λογική και ο ενδοτισμός, θα πρυτανεύσει η Δικαιοσύνη.

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Σαβαλιών

Βασίλειος Γ. Παπαδόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ