Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜεγάλη αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών

Μεγάλη αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών

Δήμος Πύργου

Ν. Κοτσώνης «Στοχεύουμε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα»

Μεγάλη και σημαντική αύξηση σημείωσε στο Δήμο Πύργου το τελευταίο διάστημα η ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών που αποστέλλονται στην Πάτρα. Ως απόρροια της παγιωμένης στόχευσης του Δήμου για συνεχή εντατική ανακύκλωση η οποία ουσιαστικά έχει επανεκκινήσει και επαναλειτουργήσει ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2020 η ποσότητα ανακυκλώσιμων που στάλθηκε στην Πάτρα ήταν στο πολύ χαμηλό μέγεθος των 4.990 Kgr. Με τις κινήσεις που έγιναν αυξήθηκε άμεσα στο κατά πολύ μεγαλύτερο μέγεθος των 71.250 Kgr που στάλθηκαν τον Οκτώβριο του 2020.

Ακολούθως, λόγω έκτακτων προβλημάτων στα οχήματα, υπήρξε για ένα διάστημα μείωση από το παραπάνω, με τις ποσότητες να είναι της τάξεως των 25.990 Kgr τον Ιανουάριο 2021 και 27.850 τον Φεβρουάριο 2021. 

Με την επίλυση και του προαναφερόμενου προβλήματος, υπήρξε άμεσα πάλι πολύ μεγάλη αύξηση με την ποσότητα να φτάνει στους 79.240 Kgr τον περασμένο Μάρτιο!

Δήλωση Ν. Κοτσώνη

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Πύργου, Νίκος Κοτσώνης, δήλωσε σχετικά:

«Είναι πλέον γνωστό πως η δημοτική αρχή και η υπηρεσία καθαριότητας κάνουν μια πολύ σημαντική προσπάθεια διαρκούς αύξησης της ανακύκλωσης και σταθεροποίησης της στα πολύ υψηλά επίπεδα.

Δεν αρκούμαστε όμως στην ποσότητα που φτάσαμε τώρα. Η στόχευση είναι για ακόμα ψηλότερα κι έχουμε την πεποίθηση ότι με συστηματική και εντατική δουλειά θα επιτευχθεί κι αυτό. Η αύξηση της ανακύκλωσης συμβάλει τόσο στη μείωση των απορριμμάτων όσο και στην ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη του Πύργου και στο Δήμο μας γενικότερα. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που “αγκάλιασαν” το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και ανταποκρίθηκαν άμεσα και πολύ θετικά σ’ αυτό. Βέβαια, περιμένουμε και την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς είχαμε ξεκινήσει την εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών όπως και διανομή των ειδικών τσαντών και ενημερωτικών φυλλαδίων, ώστε να τη συνεχίσουμε. Θεωρούμε ότι,  κυρίως τα παιδιά των δημοτικών σχολείων είναι οι καλύτεροι αποδέκτες για να εντρυφήσουν από νωρίς στην ανακύκλωση και το θετικό της πρόσημο”.

Πέρα από τα συνολικά περιβαλλοντικά οφέλη, ο κ. Κοτσώνης υπογραμμίζει και τα  οικονομικά οφέλη μέσω της ανταποδοτικότητας η οποία τηρείται μέσω της πολύ καλής συνεργασίας με την εταιρεία ανακύκλωσης. “Συνολικά λοιπόν στοχεύουμε και θα καταφέρουμε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Και θέλω σε αυτό το σημείο, για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της καθαριότητας για τη συνεχή μεγάλη προσπάθεια που κάνει καθημερινά και που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρ’ ότι βρίσκονται σε αυξημένο καθημερινό υγειονομικό κίνδυνο, δίνουν συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ