Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ικανοποίηση για τη λειτουργία του λιμένα Κατακόλου στον τομέα της κρουαζιέρας»

«Ικανοποίηση για τη λειτουργία του λιμένα Κατακόλου στον τομέα της κρουαζιέρας»

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο

Η λειτουργία του λιμένα Κατακόλου στον τομέα της κρουαζιέρας, κυριάρχησε στη συνάντηση είχε ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Παν.  Αντωνακόπουλος,  με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο.

Στη συνάντηση, όπου επίσης παρευρέθηκαν ο διευθυντής γραφείου του Υφυπουργού και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο  κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για όλα όσα έχουν ως τώρα υλοποιηθεί στο λιμένα Κατακόλου, ώστε σήμερα να είναι σε θέση να έχει σε πλήρη ετοιμότητα όλες τις απαραίτητες λειτουργίες του, με τις σχετικές άδειες, προκειμένου για πρώτη φορά να έχει ταυτόχρονα όλα αυτά που απαιτούνται προκειμένου να είναι έτοιμος να υποδεχτεί με άρτιο τρόπο την κρουαζιέρα (όταν γίνει  επανεκκίνηση).

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π.,  «έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και χωρίς ουσιαστικά το Ταμείο να έχει έσοδα για όλο το 2020, ώστε επιτέλους να καταφέρουμε το λιμάνι να παρέχει στους παρόχους του όλες τις πιστοποιημένες λειτουργίες».

Ακόμα, ενημέρωσε τους συνομιλητές αναλυτικά για τα έργα που έχουν σχεδιαστεί προς υλοποίηση εντός της τρέχουσας χρονιάς 2021, καθώς και για την εξέλιξη του πολύ σημαντικού έργου αναβάθμισης της Χερσαίας Ζώνης Κατακόλου, που σε λίγες μέρες πλέον θα αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.

«Οργανωμένο λιμάνι κρουαζιέρας»

Από την πλευρά του εξάλλου ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε τον δήμαρχο που αποδέχτηκε την πρόσκληση του και τόνισε ότι βλέπει με ικανοποίηση πως πλέον το λιμάνι Κατακόλου γίνεται ένα εκσυγχρονισμένο και οργανωμένο λιμάνι κρουαζιέρας, προσθέτοντας πως το Υπουργείο ανταποκρίνεται και συνεπικουρεί τις προσπάθειες της διοίκησης.  

Ειδικότερα, στην επανεξέταση των μέτρων φύλαξης του ISPS λόγω του covid και των επικείμενων έργων στο λιμάνι.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος προσκάλεσε τον Υφυπουργό να επισκεφτεί κι ο ίδιος το Κατάκολο και να διαπιστώσει την πρόοδο που συντελείται στο λιμάνι. Κάτι που ήδη σημειώθηκε στην «ατζέντα» του κ. Κατσαφάδου ώστε να κριθεί και το προσεχές διάστημα ανάλογα και με την εξέλιξη της γενικότερης κατάστασης λόγω covid.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ