Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΘέσπιση ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους

Θέσπιση ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους

ΔΕΥΑ ΠΥΡΓΟΥ

Οικονομική «ανάσα» στους πολίτες του Δήμου Πύργου δίνει με απόφαση της, η ΔΕΥΑ Πύργου. Ειδικότερα από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ληφθεί απόφαση για την απαλλαγή των υδροληπτών από την καταβολή παγίου τέλους. Για όσο διαρκεί η διακοπή υδροδότησης. Ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ με τον καθορισμό ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους. Η  οποία πέρασε πρόσφατα και από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα μετά από πρόταση της προέδρου της ΔΕΥΑ Ρούλας Αλικάκη Τζανέτου, το Διοικητικό Συμβούλιο. Όμόφωνα ενέκρινε να διαμορφωθεί ειδικό τιμολόγιο για τα ΑΜΕΑ με ποστοστό αναπηρίας 67% και άνω ως

εξής:

Α) Για την πόλη του Πύργου: 50% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα σαράντα κυβικά κατανάλωσης σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000,00€ ετησίως. Στους υπολοίπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα 40 κυβικά κατανάλωσης.

Β) Για τα δημοτικά διαμερίσματα 50% έκπτωση στην αξία νερού στα πρώτα ογδόντα κυβικά κατανάλωσης ανά εξάμηνο. Σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000,00€ ετησίως. Στους υπολοίπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά εξάμηνο στα πρώτα 80 κυβικά κατανάλωσης.

 2. Να καθοριστεί ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες ως εξής:

Α) Για την πόλη του Πύργου: 50% έκπτωση στην αξία του νερού στα πρώτα σαράντα κυβικά κατανάλωσης ανά τρίμηνο σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000,00€ ετησίως. Για τους υπόλοιπους, 25% έκπτωση στην αξία νερού ανά τρίμηνο στα πρώτα 40 κυβικά κατανάλωσης.

Β) Για τα δημοτικά διαμερίσματα 50% έκπτωση στην αξία του νερού στα πρώτα 160 κυβικά κατανάλωσης ανά εξάμηνο. Σε όσους έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000,00€ ετησίως. Για τους υπόλοιπους, 25% έκπτωση στην αξία ανά εξάμηνο στα πρώτα 160 κυβικά κατανάλωσης.

Το σύνολο των κυβικών έκπτωσης ετησίως θα μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την ημερολογιακή έκδοση των λογαριασμών, (μηνιαίοι, διμηνιαίοι, τριμηνιαίοι κλπ).

Το ειδικό τιμολόγιο για ΑΜΕΑ θα ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που τα παραπάνω άτομα χρησιμοποιούν το νερό για ανάγκες κύριας κατοικίας δικής τους. Ή είναι προστατευόμενα μέλη στην οικογένεια που τα φιλοξενεί.

Το ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους που έχουν (4) παιδιά και πάνω άγαμα. Θα ισχύει μόνο σε περίπτωση που το νερό χρησιμοποιείται στην κύρια κατοικία τους. Κι έως του έτους της ενηλικίωσης των παιδιών (18 ετών ή 24 ετών για παιδιά που σπουδάζουν ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία).

Παράλληλα από τον Ιούνιο  προχωρά και η πρώτη μείωση του τέλους Ερυμάνθου που καταβάλουν οι πολίτες του Δήμου Πύργου. Σύμφωνα και με την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Αναφερόμενη στο καθορισμό του ειδικού τιμολογίου για ΑμεΑ και Πολύτεκνους η πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου σημείωσε: «Στις 4 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πύργου. Λάβαμε ομόφωνη απόφαση για τον καθορισμό ειδικού τιμολογίου για τους Ανθρώπους με Αναπηρία. Αλλά και για τις Πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου μας. Ήταν κάτι το οποίο ουσιαστικά «χρωστούσαμε» απέναντι στους ανθρώπους αυτούς. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε και ότι η πρόταση μας για μείωση των τιμολογίων, πέρασε και από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το σύνολο των συνδημοτών μας, να δει μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης. Χωρίς εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε «εκπτώσεις» στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ