Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ανεπαρκής ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας»

«Ανεπαρκής ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας»

Διονύσιος Μάλιαρης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης « Δύναμη Ευθύνης» , του Δ. Ανδραβίδας –Κυλλήνης, κ. Διονύσιος Μάλιαρης, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Η μέχρι σήμερα πορεία του Δημάρχου στο τιμόνι του δήμου μας είναι ολισθηρή και επικίνδυνη. Αυτό επιβεβαιώνεται κάθε μέρα -στην πράξη- με τη μικροπολιτική του τακτική, τις υπόγειες παρεμβάσεις του, τα συνεχή και ασύστολα ψεύδη του. Αλλά και την πλήρη ανικανότητά του να ασκήσει διοίκηση.   

Αρχικά, η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος 68/2021 για τους δημοτικούς συμβούλους κ. Βατσή και Ν. Κόλλια, είναι κόλαφος για τον κ. Λέντζα, καθώς είναι μια επισφράγιση της ανώμαλης τακτικής του στο πολιτικό παρασκήνιο. Ταυτόχρονα φανερώνει την πολιτική του παιδεία και ηθική και εκθέτει όλη τη δημοτική αρχή που εκπροσωπεί. Αφού φανερώνει την αδυναμία του και την  ανεπάρκειά του να πάει μπροστά  το δήμο με δίκαια και νόμιμα μέσα.                                                                                                                                                             Επειδή αγωνίστηκα σκληρά για το σύνδεσμο ‘’ΗΡΑΚΛΗΣ’’ μαζί με όλο το πενταμελές συμβούλιο- ανεξαρτήτου παράταξης-, τους τεχνικούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες , έχω αγωνία για το μεγάλο έργο που αφήσαμε παρακαταθήκη. Ένα έργο αξίας 6.500.000 € ,  που είναι φανερό ότι κλυδωνίζεται από τις αλλεπάλληλες και αντιδραστικές κινήσεις του κ. Λέντζα και την αδυναμία του να συγκροτήσει ένα ‘’πενταμελές’’ και όχι ‘’τριμελές’’ συμβούλιο,  που να φέρει εις πέρας αυτό που παρέλαβε.

Ακολούθως η επέκταση του υφισταμένου προσήνεμου μόλου κατά 130 μέτρα βρίσκεται στον αέρα. Η αποδοχή της αίτησης- διάλυσης της σύμβασης εκτέλεσης του έργου δημιουργεί κίνδυνο να χαθεί έργο 4.032.000 €. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ήξερε και είχε την υποχρέωση για τοποθέτηση προσωρινής φωτοσήμανσης . Δύο χρόνια σχεδόν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο κ. Λέντζας δεν είχε την πολιτική ευθιξία αλλά ούτε και την ‘’έγνοια’’ τουλάχιστον για το έργο αυτό .Μήπως η πρόσφατη παραίτησή του από το τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου έχει να κάνει με πολλά εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα, που άπτονται της πολιτικής-ηθικής και ποινικής ευθύνης του;                                                                                                                                          Έχω αισιοδοξία ότι η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει και θ’ ανοίξουν τα δημοτικά συμβούλια για να πληροφορηθεί ο κόσμος για τα ‘’Έργα και Ημέρες’’ του κ. Λέντζα που θεωρεί ότι ‘’ευνοείται’’ από αυτή την φοβική κατάσταση. [Άλλωστε και ο ίδιος συνέβαλε πρωταγωνιστικά στη διάδοσή του……].

Θ΄ αποκαλυφθεί ότι είναι λίγος για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό δήμο, αφού δεν γνωρίζει ούτε επιδιώκει να μάθει την ιστορία του και την καταγωγή του και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ