Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για όποια ζημιά προκύψει»

«Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για όποια ζημιά προκύψει»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟ

Με αφορμή την έκδοση δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Σύμφωνα με την οποία η σύνθεση του ΔΣ του Συνδέσμου Αποχέτευσης “Ηρακλής” δεν είναι νόμιμη. Ο δικηγόρος του Δήμου Πηνειού και ο δήμαρχος προέβησαν σε δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Δήμου Πηνειού κ. Κρεμμύδας Κωνσταντίνος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Πηνειού και ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του οργάνου του συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ». Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των δημοτών.

Η υπ’ αριθ 68/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, η οποία κάνει δεκτές τις θέσεις του κ. Διον. Μάλιαρη και του Δημάρχου Πηνειού, επιβεβαιώνει το βάσιμο των ενεργειών τους, ενώ αφήνει νομικά έκθετους, όσους υποστήριζαν την παράνομη λειτουργία του Συνδέσμου.

Θα πρέπει να τονίσω, ότι αν και αρχικά ο κ. Δήμαρχος θεώρησε ότι αποτελεί καθυστερημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα  η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου Ηρακλής, την προσεχή Τρίτη, τελικά αυτή ήταν εν μέρει σωστή, αφού υπήρχε προσπάθεια συνεδρίασης το Σάββατο, με θέμα μάλιστα την λήψη αποφάσεων εξουσιοδότησής του προέδρου για υπογραφή συμβάσεως με ανάδοχο.

Δυστυχώς η παράνομη συνεχιζόμενη λειτουργία του Συνδέσμου, ο οποίος με κακή σύνθεση και λειτουργία, επιχειρεί την λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων, χωρίς μάλιστα να αποστείλει στον Δήμο Πηνειού νόμιμη και σύννομη πρόσκληση, εκτός του πανικού που φαίνεται ότι τον διακατέχει, διακινδυνεύει έργα εκατομμυρίων ευρώ, διακινδυνεύει την περιουσία των δημοτών και φυσικά την λειτουργία του συνδέσμου. Παράλληλα φέρνει υπόλογα για τις πράξεις τους, τόσο τα μέλη του Συνδέσμου και τους τυχόν ηθικούς αυτουργούς των πράξεων αυτών.

Ο Δήμος Πηνειού, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για κάθε ζημιά που προκύψει, όπως και για την δεδομένη διακινδύνευση έργων εκατομμυρίων ευρώ».

Δήλωση δημάρχου Πηνειού

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Θεμελιακή αρχή μου ήταν και παραμένει η διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών μας. Αυτός ήταν ο λόγος που από την πρώτη στιγμή έθεσα θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του Συνδέσμου αποχέτευσης «Ηρακλής» και ως Δήμος Πηνειού απείχαμε από όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας αφενός δικαίωσε τη στάση μας και αφετέρου αποτελεί την αρχή της αποκατάστασης της νόμιμης λειτουργίας του Συνδέσμου.

Τα πολιτικά όργανα οφείλουν να κινούνται πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας,  προασπίζοντας το συμφέρον των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Ο Δήμος Πηνειού δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη νόμιμη λειτουργία του οργάνου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ