Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ανάσα» για κατοίκους και επαγγελματίες

«Ανάσα» για κατοίκους και επαγγελματίες

Υλοποιείται το έργο αποκατάστασης του συνδετήριου δρόμου Λατομείου Ελαιώνα με επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης

Παν. Αντωνακόπουλος: «Διπλή σημαντική εξυπηρέτηση στην ευρύτερη περιοχή»

Την γρήγορη πορεία υλοποίησης του έργου αποκατάστασης του δρόμου, που συνδέει το Λατομείο του Ελαιώνα με την επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης, διαπίστωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Όπου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο επισκέφτηκαν χθες ο μεσημέρι το σημείο που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγες ημέρες ο εργολάβος.

Το έργο, προϋπολογισμού 358.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση βατότητας της οδού. Που ενώνει την επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης με το Λατομείο του Ελαιώνα και εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες των οχημάτων που προμηθεύονται αδρανή υλικά αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Καθώς διευκολύνει τα μέγιστα την πρόσβασή τους για τις αγροτικές δραστηριότητές τους.

Έργο που όπως εξήγησε ο κ. Αντωνακόπουλος, κατασκευάζεται στο χρηματικό πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης από το πρόγραμμα Φιλόδημος, με διαπραγμάτευση. Για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τις πλημμύρες του ‘19.

“Το έργο θα τελειώσει άμεσα, όπως είναι και ο στόχος μας εξάλλου, και θα έχει τεχνική πληρότητα. Καθώς η τοπική εταιρεία που το κατασκευάζει είναι αξιόπιστη” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, υπογραμμίζοντας:

“Εδώ θα εξυπηρετηθεί τα μέγιστα η αγροτική δραστηριότητα αλλά κυρίως το λατομείο που διοικείται από Δημοτική Εταιρεία. Μάλιστα ήδη “κλείνονται” οι πρώτες μεγάλες παραγγελίες γιατί είναι το μόνο νόμιμο λατομείο στην περιοχή. Εμείς, έχουμε δεσμευτεί να αποδίδουμε ένα αντίτιμο με έργα στην Τ.Κ. του Ελαιώνα. Θα ξεκινήσουμε κάποια έργα απαραίτητα στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ελαιώνα, τον κ. Μπαμπίλη και ήδη έχουμε ξεκινήσει μικρές παρεμβάσεις στο χωριό.

Επιπλέον, να επισημάνουμε ότι συνολικά κατασκευάζουμε έργα ύψους 700.000 ευρώ και όλα γίνονται με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Όλα έχουν δοθεί σε τοπικές επιχειρήσεις και όλα έχουν περάσει από διαδικασίες νομιμότητας με το ανάλογο ποσοστό έκπτωσης που δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και κυμαίνεται από 5-10%.  Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Που πολύ γρήγορα διαμόρφωσαν τη μελέτη και υλοποίησαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία περί διαπραγμάτευσης”.

«Σε γρήγορους ρυθμούς»

Την σπουδαιότητα του έργου υπογράμμισε με τη σειρά του και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς υλοποίησής του.

“Είναι ένα έργο το οποίο ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ελαίωνα και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο λατομείο μας να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό. Υλοποιούμε και πολλά άλλα έργα στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, στην Καρυά, την Κορυφή. Ενώ θα δημοπρατήσουμε άμεσα επιπλέον τρεις δρόμους ύψους 780.000 ευρώ, στο Γούμερο, τη Μυρτιά και τα Χανάκια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ένα ευρύ σχέδιο και πρόγραμμα προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες που έχουμε βρει και είναι πολύ μεγάλες. Επίσης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα υποβάλλουμε μια μεγάλη πρόταση για την αγροτική οδοποιία. Που σύμφωνα με τους πρόχειρους προϋπολογισμούς μας θα αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα Κωνσταντίνος Μπαμπίλης χαρακτήρισε “έργο πνοής” το συγκεκριμένο έργο που θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα των κατοίκων. “Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο που προχώρησαν τόσο γρήγορα την υλοποίηση της μελέτης. Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή μας. Θα εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες του χωριού μας, θα δώσει μεγάλη λύση του χρόνιου προβλήματος πρόσβασης για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, όπως και για το λατομείο. Καθώς θα διευκολύνει  όλες τις μεγάλες εταιρείες που θα έρθουν για να προμηθευτούν τα αδρανή υλικά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ