Τηλεδιάσκεψη για επανεκκίνηση της κρουαζιέρας της εταιρείας MSC

445

Είχαν  χθες ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος και ο τουριστικός πράκτορας Πάνος Φάκλαρης

Η  έναρξη θα γίνει με την άφιξη ενός κρουαζιεροπλοίου την εβδομάδα στο λιμάνι του Κατακόλου

Μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την Vicepresident Port  Development  MSC, Elisabetta De Nardo. Για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας της εταιρείας MSC στο Κατάκολο, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούνιο.

Στην τηλεδιάσκεψη που έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι της κολοσσιαίας εταιρίας στην Ελλάδα, καθώς και ο τουριστικός πράκτορας Πάνος Φάκλαρης. Αναλύθηκαν οι προοπτικές της φετινής κρουαζιέρας όπως και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως εξήγησε η κ. De Nardo η έναρξη της κρουαζιέρας της MSC θα γίνει, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό. Με την άφιξη ενός κρουαζιεροπλοίου την εβδομάδα στο λιμάνι του Κατακόλου και θα τηρηθούν φέτος τα ίδια αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της εταιρείας με πέρυσι. “Αν και ο εμβολιασμός μας δίνει ένα “φως στο τούνελ”, ωστόσο εμείς εξακολουθούμε και φέτος να τηρούμε το ίδιο πρωτόκολλο”.

Σε ερώτησή της, ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι αναμένεται και το Εθνικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Όλες οι δομές είναι έτοιμες για να διαχειριστούν την όποια έκτακτη κατάσταση ενός θετικού κρούσματος. “Περιμένουμε το Εθνικό υγειονομικό πρωτόκολλο και παρά τις δυσκολίες είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση. Εξάλλου το ΔΛΤΠ, έχει συντάξει κανονισμό διαχείρισης έκτακτης ανάγκης λόγω covid”.

Εμφανώς ικανοποιημένη από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε, η υπεύθυνη διαχείρισης επιβατών της MSC συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση θετικού κρούσματος επιβάτη, υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσής τόσο του ιδίου όσο και των στενών του επαφών. Ενώ παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια  σε βίντεο των τρόπο επιβίβασης των ταξιδιωτών στο πλοίο. Όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται, τα τεστ στα οποία υποβάλλονται όλοι κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και τους χώρους νοσηλείας.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε τα μεγάλα έργα που προγραμματίστηκαν τα οποία συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Κατακόλου. Με την λειτουργία της ασφάλειας, τη δημιουργία αιθουσών αναμονής, τις αισθητικές παρεμβάσεις τα πιστοποιητικά διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων,  ISO του Λιμένα Κατακόλου. Για χύδην φορτία καθώς και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως την καλή οργάνωση των τουριστικών λεωφορείων μέσα στο λιμάνι. Σημείωσε δε, ότι για πρώτη φορά το λιμάνι του Κατακόλου έχει όλες τις πιστοποιημένες υπηρεσίες που χρειάζεται ένας λιμένας.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Πύργου ευχήθηκε σε καλύτερες ημέρες μετά το τέλος της πανδημίας και με περισσότερες αφίξεις στο λιμάνι του Κατακόλου .”Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι ισχύει αυτό που ισχύει σε όλες τις πανδημίες, ότι δηλαδή δεν θυσιάζουμε το μέλλον για τα προβλήματα του παρόντος. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός. Ο τουρισμός και η κρουαζιέρα σαφώς και πλήττεται,κι έχει για την χώρα μας πολλή μεγάλη σημασία. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και η πολιτεία οφείλει να δει πολύ προσεκτικά το όλο ζήτημα”.