Στην Ώρα της Γης συμμετείχε ο Δήμος Ήλιδας

Το βράδυ του Σαββάτου

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου στην «Ώρα της Γης», την παγκόσμια εκστρατεία του WWF, και συμβολικά έσβησε τα φώτα στα κτίρια του Δημαρχείου, του Συνεδριακού Κέντρου και του Πολυχώρου Πολιτισμού, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

H «Ώρα της Γης» είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, σημειώνοντας επιτυχία και από τότε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με το WWF, είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση.

Ο Δήμος Ήλιδας ένωσε και τη δική του φωνή στη κοινή αγωνία της ανθρωπότητας  για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη μια στροφής, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές. Η προστασία του περιβάλλοντος και των πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι ιερό καθήκον όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στη διαφύλαξη του δικαιώματος πρόσβασης προς αυτές και στις επόμενες γενιές.

Αυτή η αρχή θα καθορίζει όλες τις δράσεις του Δήμου στο ζητούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη στρατηγικών για το σκοπό αυτό.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ