Σταθερή η κατάσταση στις κλινικές αλλά και στη ΜΕΘ covid

Αναζητείται προσωπικό για τη στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει η κίνηση στο Νοσοκομείο Πύργου, καθώς στις δύο κλινικές covid-19 συνεχίζουν να νοσηλεύονται περί τους 27 ασθενείς. Ενώ αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας –Μ.Ε.Θ. covid-19 όπου συνεχίζουν να νοσηλεύονται τέσσερις συμπολίτες μας. Στην Ηλεία κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν συνολικά 33 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα 15 κατά την διάρκεια του Σαββάτου και 18 χθες Κυριακή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σε 1.514 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα τη Κυριακή. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 41 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 7.462. Παράλληλα, σε 674 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 18.058 τεστ και η θετικότητα ανήλθε σε 8,38%.

Αναζητείται ιατρικό προσωπικό

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας έχει ξεκινήσει έναν «αγώνα δρόμου». Προκειμένου να βρεθεί το απαιτούμενο προσωπικό για την λειτουργία του νοσοκομείου και κυρίως για να στελεχωθούν οι κλίνες covid-19. Που αναμένεται να αναπτυχθούν από την στιγμή που θα παρουσιαστεί ανάγκη. Το τελευταίο διάστημα εξάλλου το νοσοκομείο Πύργου λειτουργεί στα όρια τους με το ιατρικό, το παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φροντίδα του συνόλου των ασθενών.

Την ίδια στιγμή χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν η τηλεδιάσκεψη του Βασίλη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Καθώς παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων αναφορικά με το αίτημα να συνδράμουν στα νοσοκομεία. Το γεγονός οτι έχουν δηλωθεί μόλις 50 από τους 200 που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και με το τελεσίγραφο να έχει λήξει. Πλέον η επίταξη των ιδιωτών γιατρών δείχνει ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο.  Η επίταξη των ιατρών θα μπορούσε ίσως να δώσει λύση και στην κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου. Που ούτως ή αλλιώς βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.

Για την ώρα ωστόσο δεν υπάρχουν ανακοινώσεις που να σχετίζονται με την στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου. Ενώ θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επικουρικού προσωπικού από το υπουργείο Υγείας για την στήριξη των υγειονομικών μονάδων.

Νέα μέτρα

Αυστηρά μέτρα όσο αφορά την είσοδο πολιτών αλλά και το επισκεπτήριο έλαβε η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας μετά την συνάντηση του διοικητή Χρ. Χριστόπουλου με τους Διευθυντές των κλινικών. Ειδικότερα από αύριο- Τρίτη 23 Μαρτίου, η  κεντρική πύλη του Νοσοκομείου θα παραμείνει κλειστή και  θα γίνεται αυστηρός έλεγχος των εισερχομένων, ενώ απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο. Για τους ασθενείς που χρήζουν παρουσίας συνοδού θα εκδίδεται κάρτα άδειας παραμονής συνοδού από την κλινική που νοσηλεύεται ο ασθενής με την υπογραφή του θεράποντος ιατρού. Η αντικατάσταση/αλλαγή των συνοδών του ασθενούς θα γίνεται υπό την εποπτεία του προσωπικού φύλαξης. Η είσοδος των ανωτέρω συνοδών θα γίνεται αφού προσκομίζουν rapid test αρνητικό για covid. Οι συνοδοί που θα διαθέτουν κάρτα άδειας παραμονής δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχα, πυρετό, δύσπνοια).

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ