Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣημαντικές δράσεις σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Σημαντικές δράσεις σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Θα υλοποιήσει ο Δήμος Πύργου

Αφορούν  τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα «Βιβλία σε Ρόδες»

Σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις  θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα από το Δήμο Πύργου. Σε συνεργασία με  το Ίδρυμα Πολιτισμού  «Σταύρος Νιάρχος».

Αρχικά και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το εν λόγω Ίδρυμα Πολιτισμού από συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και μέσα από δράσεις αναδεικνύει τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης.

«Αυτό γίνεται μέσω ηλεκτρονικής σύνδεσης με μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει το ίδρυμα. Κι ήδη έχουμε στείλει e-mail σε όλους τους διευθυντές της Α/θμιας Εκπ/σης για να δηλώσουν απευθείας ενδιαφέρον στο ίδρυμα» εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου κ. Γιαν. Παπαδημητρίου.

Να τονιστεί εξάλλου, ότι στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Επανάσταση θα διανεμηθούν στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πύργου συλλεκτικά τετράδια. Στα οποία θα απεικονίζονται τοπικοί ήρωες και γεγονότα από το 1821 (μάχη του Πύργου, Βιλαέτης κλπ.).

Την επιμέλεια της σημαντικής αυτής έκδοσης την έχουν οι κ.κ. Θεόδωρος Λάμπρος και Χάρης Μικελόπουλος, συνεπικουρούμενοι από το Δήμαρχο Πύργου και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας.

«Βιβλία σε Ρόδες»

Στο μεταξύ η δεύτερη δράση που «τρέχει» ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία πάλι από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει τίτλο «Βιβλία σε Ρόδες».

Η δράση αυτή αφορά την δανειστική βιβλιοθήκη. Όπου για 25 ημέρες αποστέλλονται βιβλία από το Ίδρυμα και διανέμονται στα σχολεία. Προκειμένου να εμπλουτίσουν  τις γνώσεις τους οι μαθητές σε διάφορα θέματα (ιστορικά, επιστημονικά, αθλητισμός, υγεία κλπ.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ