Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνεχίζεται η πίεση στο Νοσοκομείο Πύργου

Συνεχίζεται η πίεση στο Νοσοκομείο Πύργου

30 ασθενείς νοσηλεύονται στη κλινική και 5 στη ΜΕΘ covid-19

Αυξημένη παραμένει η πίεση στο Νοσοκομείο του Πύργου καθώς μέχρι χθες το απόγευμα 30 συνολικά συμπολίτες μας νοσηλεύονταν στις δύο κλινικές covid-19 ενώ στην ΜΕΘ Covid-19 συνεχίζουν να νοσηλεύονται πέντε συνάνθρωποι μας. Ειδικότερα οι διαθέσιμες κλίνες στις δύο κλινικές covid-19 ήταν μόλις τέσσερις ενώ δεν είχε δοθεί λύση στο θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου με το απαιτούμενο προσωπικό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επιπλέων κλίνες νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό. Ανησυχία ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι από τους νοσηλευόμενους στις δύο κλινικές του Νοσοκομείου Πύργου υπάρχουν ασθενείς των οποίων η πορεία της υγείας τους φαίνεται να επιδεινώνεται σταδιακά και είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί η μεταφορά τους σε κλίνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια στιγμή χθες στην Ηλεία καταγράφηκαν 14 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ,  την ίδια στιγμή που στην Αχαΐα ο αριθμός των κρουσμάτων «σκαρφάλωσε» στα 149, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία στα 33 ενεργά νέα κρούσματα. Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων στην Μεσσηνία όπου χθες καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα ενώ δεκαπέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Νομό Αρκαδίας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.843 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (66.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.427 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 390 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ