«Η κατάσταση στην διαχείριση της πανδημίας στο Νομό Ηλείας οδεύει από το κακό στο χειρότερο»

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η κατάσταση στην διαχείριση της πανδημίας στο Νομό Ηλείας οδεύει από το κακό  στο χειρότερο.  Οι νέες παραιτήσεις ιατρών στην ΝΜ Πύργου αντανακλούν τις συνθήκες που έχουν παγιωθεί στα δημόσια νοσοκομεία της Ηλείας. 

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει τις εσφαλμένες πολιτικές που εφαρμόζουν κατά σειρά Υπουργείο, 6 ΥΠΕ  και Διοίκηση. Αρχικά  ακυρώσαν  και απογυμνώσαν τις νοσηλευτικές μονάδες Αμαλιάδας και Κρεστένων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργώντας όπως ήταν επόμενο συνθήκες ασφυξίας και κορεσμού  στην μονάδα του Πύργου. Η έκρυθμη κατάσταση με τις μαζικές παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις ιατρών που επίκεινται  δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Τα νοσοκομεία της Ηλείας βιώνουν την χειρότερη καμπή της ιστορίας τους, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Θεωρούμε επιβεβλημένη την κάθοδο κυβερνητικού κλιμάκιου προς εξεύρεση  λύσεων και εκτόνωσης της κρίσης. Οι εξαγγελθείσες νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού βρίσκουν μηδενική ανταπόκριση  με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων να δρα ανασταλτικά. Υπάρχουν αναπάντητα  ερωτήματα για την επόμενη μέρα και το πως θα δουλέψει το σύστημα.  Το θέμα της νοσοκομειακής κάλυψης των κατοίκων ενός ολόκληρου  νομού είναι πολύ σοβαρό θέμα και χρήζει την απαραίτητη μέριμνα  και προσοχή.  Αυτή την κρίσιμη ώρα προέχει η δημόσια υγεία και κάνουμε έκκληση προς βοήθεια.

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ