Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜπαράζ παραιτήσεων ιατρών εν μέσω πανδημίας

Μπαράζ παραιτήσεων ιατρών εν μέσω πανδημίας

Νοσοκομείο Πύργου

Αυξάνει σημαντικά ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με covid-19

Προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Νοσοκομείου Πύργου. Από τη μία πλευρά ο αριθμός των ασθενών που χρίζουν νοσηλεία, αυξάνει μέρα με την ημέρα. Ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μέχρι χθες το μεσημέρι υπήρχαν μόλις τρείς (3) διαθέσιμες κλίνες στη μονάδα covid-19  του Νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή ένα παιδί ηλικίας τριών (3) μόλις ετών προσήλθε στο νοσοκομείο Πύργου. Ενώ μετά από εξέταση βρέθηκε ότι είναι θετικό στο κορωνοϊό. Στην Ηλεία κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν συνολικά 17 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Επτά το Σάββατο και 10 τη Κυριακή. Από την άλλη πλευράς, συνεχίζονται οι παραιτήσεις από το χώρο του Νοσοκομείου. Γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία του.

Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου με ανακοίνωση του επισημαίνει:

« Μετά την παραίτηση της μίας παθολόγου και την επικείμενη παραίτηση της δεύτερης παθολόγου. Απογυμνώνεται η παθολογική κλινική από προσωπικό γιατρών. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο Πύργου. Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις έντεκα που έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες.

Εδώ δεν πρόκειται για τυχαιότητα. Αντί να επικρατήσει η σώφρων πολιτική με ευαισθησία στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Έχει επιλεγεί η άφρων πολιτική του αυταρχισμού και του εξαναγκασμού από μέρους της διοίκησης παράγοντας τέτοια αποτελέσματα.

Κρίνουμε απαραίτητη την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για αλλαγή πλεύσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ