Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠαραμένουν στο «κόκκινο» πέντε από τους επτά δήμους

Παραμένουν στο «κόκκινο» πέντε από τους επτά δήμους

*Εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου

*Μόλις επτά οι κενές κλίνες στις δύο μονάδες covid-19 του νοσοκομείου Πύργου

Στο «κόκκινο» παραμένει ο Νομός Ηλείας έως τις 8 Μαρτίου πλην των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, όπως επεσήμανε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 1.790 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 16 στο Νομό Ηλείας. Τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ανέρχονται σε 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 (71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273

ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Μόλις 7 κενές κλίνες

protinews

Μέρα με την ημέρα ο αριθμός των κενών κλινών νοσηλείας στις δύο κλινικές covid-19 μειώνεται σημαντικά. Χθες το μεσημέρι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με covid-19 άγγιζε τους 27 ενώ στο νοσοκομείο Πύργου νοσηλεύονται και ύποπτα περιστατικά. Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τρία (3) συνολικά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου εντοπίστηκαν να είναι θετικά στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» οι δύο νοσηλεύτριες εργάζονταν στις κλινικές covid-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μόλις μέρες και μία εργαζόμενη –καθαρίστρια του Νοσοκομείου Πύργου είχε βρεθεί θετική στο κορωνοϊό. Οι θετικοί εργαζόμενοι, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στις οικίες τους καθώς παρουσιάζουν ιδιαίτερα ήπια συμπτώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ