Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚορωνοϊός: Συνεχίζει να είναι "κόκκινη" η Ηλεία

Κορωνοϊός: Συνεχίζει να είναι “κόκκινη” η Ηλεία

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παραμονή της Αττικής στο «βαθύ κόκκινο» και την παράταση του σκληρού lockdown έως τις 8 Μαρτίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε Πειραιά και Δυτικό τομέα, όπου φαίνεται η κατάσταση να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, ενώ επίβαρυμένη παρουσιπάζεται η κατάσταση σε πολλές περιοχές, όπως διαφαίνεται και από την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Η εικόνα ακολουθεί αυξητικές τάσεις. Τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια σε όλη την επικράτεια.

Ως εξ αυτών:

Στο «κόκκινο» μπαίνουν οι δήμοι Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας, Σύρου, Σάμου, Άρτας, Διδυμότειχου, Λοκρών (η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη Μαλεσίνα), Αμφιλοχίας, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όλη η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, με το Λουτράκι να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Στους Δήμους Λαρίσης και Βόλου, παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

Από το κόκκινο βγαίνουν οι δήοι Τεμπών και Καρπάθου.

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και Άργους- Μηκυνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Μύκονος και μπαίνει στο πορτοκαλί.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίου, Κορδελιού, Ευβοίας, Αρκαδίας και Αττικής.

Στην ενότητα του Πειραιά προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, στα 1.342. Τόσο στο κέντρο, όσο και στις άλλες περιοχές. Θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Παρόμοια εικόνα και στον Δυτικό τομέα Αθηνών, φτάνοντας τα 1.036 ενεργά κρούσματα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ