Home Ηλεία ΒΆΡΔΑ: 16 ΤΑ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΜΟΝΆΔΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΩΝ

ΒΆΡΔΑ: 16 ΤΑ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΜΟΝΆΔΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΩΝ

0

Θετικοί και 4 μαθητές του ΓΕΛ Βάρδας – Έκλεισαν δύο τμήματα με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Βάρδα: 16 τα κρούσματα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Συνολικά 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουμε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αινείας» που βρίσκεται στη Βάρδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων.

Αναλυτικά, πέραν των τριών εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί την Τρίτη, είχαμε ένδειξη θετικότητας στα PCR τεστ, σε έξι ακόμα εργαζόμενους και επτά ηλικιωμένους τροφίμους.  Επίσης, ένας ακόμα εργαζόμενος υπεβλήθη σε επαναληπτικό έλεγχο με το αποτέλεσμα να αναμένεται σήμερα. Όλοι οι θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ σε ότι αφορά τους θετικούς τροφίμους, τέσσερις εξ αυτών δεν εμφανίζουν συμπτώματα και βρίσκονται σε απομόνωση τους θαλάμους της μονάδας, δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πύργου και ένας στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας.

Η διεύθυνση της μονάδας έχει ενημερώσει όλους τους συγγενείς των τροφίμων και τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Τα rapid test από τον ΕΟΔΥ στη μονάδα θα γίνονται πλέον κάθε εβδομάδα.

4 θετικά τεστ σε μαθητές 

Εκτός από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στη Βάρδα είχαμε χθες 4 θετικά rapid test στα συνολικά 204 ελέγχους που έγιναν έξω από το Δημαρχείο της Βάρδας. Τα τεστ αφορούν μαθητές του ΓΕΛ Βάρδας. Από αυτά τα 4 κρούσματα, τα 2 είχαν ήδη υποβληθεί σε  rapid test τις προηγούμενες ημέρες και είχαν βγει θετικά, ενώ το ένα είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από αυτούς, οι τρεις δεν πήγαιναν ούτως ή άλλως σχολείο τις τελευταίες ημέρες καθώς είχαν και άλλα κρούσματα στο οικογενειακό περιβάλλον, ενώ ο ένας πήγαινε σχολειό και εντοπίστηκε θετικός. Μετά από αυτή την εξέλιξη η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία στα τμήματα Γ1 και Γ΄ Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να επιταχύνει τη λήψη περαιτέρω μέτρων στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης από τις αρμόδιες αρχές, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένονται σήμερα.

Σήμερα τεστ σε Ανδραβίδα και Κυλλήνη

Σήμερα, θα βρίσκονται δυο κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο μας, το ένα έξω από το Δημαρχείο της Κυλλήνης από τις 09:30 έως τις 13:30, και το άλλο στην Ανδραβίδα στην πλατεία «Αγ. Σοφίας», από τις 09:30 έως τις 13:30. 

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως χθες είχαμε συνολικά 14 νέα κρούσματα στην Ηλεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα ήταν 1.070.

Exit mobile version