ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Τάκης Δημητρουλόπουλος

Στόχος η αντιμετώπιση των προβλημάτων

Μια σειρά προβλημάτων, ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, έθεσε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Τάκης Δημητρουλόπουλος, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, κατά την διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης, ζητώντας τη συνδρομή του – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του – για την δρομολόγηση λύσεων.

   Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, Γιώργος Χατζόπουλος και Βασίλης Τσαούσης καθώς και ο πρόεδρος της Τ.Κ Μακρισίων Γιώργος Παρασκευόπουλος, τέθηκαν θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και δη στην προστασία των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και των παραγόμενων προϊόντων, καθώς το βασικό εισόδημα της πλειοψηφίας του πληθυσμού βασίζεται στον αγροτικό τομέα. Ειδικότερα, ενημέρωσαν τον κ. Γιαννόπουλο για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στον Κάμπο των Μακρισίων εξαιτίας του Φράγματος και του τρόπου λειτουργίας του. Εξήγησαν επ’ αυτού πως, η προβληματική λειτουργία του αντλιοστασίου (μη λειτουργία της 2ης πομπίνας), έχει ως συνέπεια την πρόκληση συχνών πλημμυρικών φαινομένων στις αγροτικές εκτάσεις του κάμπου, «πνίγοντας» στην ουσία τις καλλιέργειες, μαζί και το εισόδημα των παραγωγών. Τόνισαν δε πως, τα φαινόμενα αυτά μπορούν να αποφευχθούν, αν διασφαλιστεί το άνοιγμα των θυροφραγμάτων, κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

   Παράλληλα, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες, ζήτησαν τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση και αντικειμενική εκτίμηση και καταγραφή, από τον ΕΛΓΑ, των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες των παραγωγών στις παραποτάμιες περιοχής και όχι μόνο (Μακρίσια, Καλυβάκια, Πλουτοχώρι, Διάσελλα, Φρίξα, Σέκουλα, Κάτω Σαμικό κ.α).

   Τέλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημητρουλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, που αφορά στο δημόσιο αγαθό του νερού. Εξήγησε πως, σε αρκετές Τ.Κ και οικισμούς, σε όλες τις Δ.Ε, το νερό δεν φτάνει ούτε στις απαιτούμενες ποσότητες και κυρίως ούτε με την προβλεπόμενη ποιότητα. Σημείωσε μάλιστα πως, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης Ηλείας, είχε συνταχθεί προμελέτη από την τότε Ν.Α Ηλείας, για την ένταξη και του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (μεταξύ άλλων) στο δίκτυο ύδρευσης από τον Ερύμανθο. Αξίζει να σημειωθεί πως, το θέμα αυτό έχει τεθεί από τον κ. Δημητρουλόπουλο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ