Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο έλεος των καταστροφών

Στο έλεος των καταστροφών

Εικόνες καταστροφής, από τις τελευταίες ραγδαίες βροχοπτώσεις,  παρατηρούνται στον ονομαστό  χώρο του Βαρκό  Καλίδονας, ο οποίος  κυριολεκτικά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τις νέες μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί  ο πάλαι ποτέ  καλαίσθητος χώρος του Βαρκό, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καλίδονας κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου, επισημαίνει τα εξής:

«Μετά την επιτόπια επίσκεψή μας, στον χώρο αυτό, άθελα μας, ήρθαν μπροστά μας, πολλές εικόνες και αναμνήσεις , που δεν μπορούμε εύκολα να τις ξεπεράσουμε . Αυτός ο χώρος, που δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι με αγάπη, μεράκι και κουράγιο, που κατορθώσαμε με τις εκδηλώσεις μας να παράγουμε πολιτισμό, που το ελληνικό δημόσιο διέθεσε αρκετά χρήματα, που δεν έκαμε γνωστή μόνο την Καλίδονα σχεδόν σε όλη την υδρόγειο σφαίρα, αλλά και το Δήμο Ζαχάρως και κατ επέκταση τον Ν. Ηλείας, έμεινε απροστάτευτος από τον ανθρώπινο παράγοντα και παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής. Αξίζει να υπενθυμίσουμε τον τίτλο ενός Βιβλίου <<…Σιγά η Πατρίδα κοιμάται…>> δυστυχώς…. Ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσουν και να ενδιαφερθούν, και να σκύψουν σοβαρά επάνω στα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τόπο μας. Όχι μόνο στο Βαρκό αλλά παντού. Ίδωμεν… Οι φωτογραφίες είναι σημερινές που δείχνουν την καταστροφή. Οι φωτογραφίες του παρελθόντος, ας μας δώσουν κουράγιο , ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα της ξαναδούμε…

Κλείνοντας επειδή μερικοί <<ειδήμονες>> , πάλι θα ρίξουν ευθύνες στον σύλλογο, θα πρέπει να μάθουν κάποτε ότι ο σύλλογος δεν έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς εκεί, ο χώρος είναι αδιαμφισβήτητα δημόσιος και δημοτικός. Πάντα όμως διέθετε λεπτά, ότι μάζευε για το χώρο αυτό, χωρίς να σκέπτεται ότι έπρεπε η πολιτεία να είναι παρούσα. Το έχουμε αποδείξει όταν καταστράφηκε από τις φωτιές ολοσχερώς και τον ξαναφτιάξαμε, αλλά και συνέχεια υπήρχε ενδιαφέρον εκ μέρους του Συλλόγου… Οι εποχές έχουν αλλάξει και για το Σύλλογο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ