Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΛειτουργεί συνεχώς με μία τουρμπίνα…

Λειτουργεί συνεχώς με μία τουρμπίνα…

Ανησυχία εκφράζουν οι αγρότες στα Μακρίσια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, αναφορικά με τη λειτουργία του αντλιοστασίου  του ΓΟΕΒ,  σε μια εποχή που ανά πάσα στιγμή είναι ορατός ο κίνδυνος για την πρόκληση πλημμυρών.

Όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παν. Γριβάκης, αυτή τη στιγμή στο αντλιοστάσιο λειτουργεί συνεχώς μόνο η μία τουρμπίνα, η δεύτερη εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την τρίτη   μικρότερη αντλία.

«Ο μηχανικός αναφέρει  ότι υπάρχει πρόβλημα , χρειαζόμαστε 4000 ευρώ για να επισκευαστεί. Δηλαδή  αν χαλάσει και αυτή, θα έχουμε επανάληψη των πλημμυρών του 2018. Τώρα δουλεύει  μία, αλλά τα νερά είναι σε επίπεδα οριακά. Λίγο ακόμα αν υπάρξει κακοκαιρία, δυστυχώς θα προκύψει πρόβλημα. Η μόνη λύση είναι να επισκευαστεί και η δεύτερη, να μπει λίγες ημέρες σε λειτουργία, να αποσυμφορηθούν τα νερά που έχουν ανέβει αρκετά και μετά ας δουλεύει η μία και σε έκτακτη ανάγκη να έχουμε και την εφεδρική» τόνισε ο κ. Γριβάκης.

Από την πλευρά του εξάλλου ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού  κ. Αντ. Γιαχαλής υπογράμμισε ότι το όλο θέμα βρίσκεται υπό παρακολούθηση, τονίζοντας συγχρόνως πως βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα το θέμα οφειλών προς τον Οργανισμό,  αφού ο δήμος θεωρεί ότι το αντλιοστάσιο από τη στιγμή που δε λειτουργεί,  δεν παρέχει  υπηρεσίες  προς τους αγρότες της περιοχής…

Υπενθυμίζεται  ότι νωπές είναι ακόμα οι μνήμες  από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν το 2018 στην παραπάνω περιοχή, τις οποίες οι αγρότες απέδωσαν στην ημιτελή λειτουργία του αντλιοστασίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ