ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεργασία για τα προβλήματα Αθλητικών Υποδομών και Εγκαταστάσεων στον Πύργο»

0
28
nikolakopoulos 1

«ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, «ΠΗΓΗ» ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜO»

*ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΒΑΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

*ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

nikolakopoulos 2

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, επισκέφθηκε χθες ο τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με τον Δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλη Παναγόπουλο και τον Αντιδήμαρχο επί Αθλητικών Θεμάτων, Νώντα Κυριαζή.
Η επίσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου, και είχε ως βασικό αντικείμενο τα υφιστάμενα προβλήματα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις στον Πύργο και τις Κοινότητές του, ενώ συμφωνήθηκε το πλαίσιο υπό το οποίο θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους, κεντρικά από το Υπουργείο Αθλητισμού.
Ο κ. Βρούτσης ενημερώθηκε αναλυτικά, κυρίως για προβλήματα του Κλειστού Γυμναστηρίου του Πύργου, όπως και του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, όπου υπάρχουν σοβαρά κτιριακά ζητήματα που δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, για τα οποία χρειάζονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις και ανάλογες συντηρήσεις, που εκκρεμούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για γηπεδικούς χώρους και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Κοινότητες του Δήμου Πύργου που επίσης παρουσιάζουν ελλείψεις, με αποτέλεσμα η κατάστασή τους να έχει επιδεινωθεί στο πέρασμα των ετών.
Στην βάση αυτή έγινε συζήτηση για την αναζήτηση πόρων και την εξασφάλιση πηγών χρηματοδότησης, ώστε να υπάρξει η δρομολόγηση των αναγκαίων επισκευών και παρεμβάσεων, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την ομαλή χρήση τέτοιων εγκαταστάσεων. Ο κ. Βρούτσης άκουσε με κατανόηση τα ζητήματα που ετέθησαν, ενώ όπως είπε ετοιμάζεται και σχετικό πρόγραμμα εξορθολογισμού και μέριμνας για την χωρίς προβλήματα λειτουργία των αθλητικών μας χώρων.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Καννής σε Βρούτση και Νικολακόπουλο, θα ετοιμάσει τις αναγκαίες μελέτες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τα έργα που έθεσε υπόψιν ότι πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να αιτηθούν σε επόμενη φάση και τα αντίστοιχα ποσά που απαιτούνται.
«Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις είναι για τα παιδιά μας, τη νεολαία και γενικότερα όσους αγαπούν τον αθλητισμό «πηγή» ζωής, γι αυτό και οφείλουμε να στηρίξουμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή τους, ακούγοντας το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και ασφαλώς της τοπικής κοινωνίας. Σε μία τόσο σημαντική συνθήκη και ανάγκη, δεν μπορούσα παρά να ανταποκριθώ άμεσα και να συνεισφέρω όσο μπορώ και εγώ προσωπικά στην προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί όλα αυτά τα χρόνια», είπε στο τέλος της συνάντησης ο Ηλείος Βουλευτής.