Ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ του Σιαμάκ Ετεμάντι την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 20:30 στον κινηματογράφο Ορφέα παρουσία του σκηνοθέτη
Το πρώτο ντοκιμαντέρ του Ελληνοϊρανού σκηνοθέτη Σιαμάκ Ετεμάντι, ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ, παρουσιάζεται στον Πύργο σε μια ειδική προβολή παρουσία του σκηνοθέτη, την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 20:30 στον κινηματογράφο Ορφέα.
Μια εξερεύνηση του έρωτα μέσα από το πρίσμα της αναπηρίας
Η ταινία επιχειρεί μια βαθιά, ανθρώπινη και ευαίσθητη ματιά στον έρωτα και το ερωτικό σώμα, προσεγγίζοντας τη σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία ως πεδίο προσωπικής αναζήτησης αλλά και συλλογικού στοχασμού. Μετακινείται από το προσωπικό στο καθολικό, αμφισβητώντας στερεότυπα και επαναπροσδιορίζοντας τα όρια του τι θεωρούμε επιθυμητό και ποθητό.
Λίγα λόγια για την ταινία
Ο Άρης, ένας νέος τετραπληγικός φοιτητής ψυχολογίας, ξεκινά την πτυχιακή του εργασία πάνω στα στερεότυπα που αφορούν τη σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία — μια έρευνα που εξελίσσεται σε ένα πενταετές προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας.
Αναζητώντας απαντήσεις για την επιθυμία, την οικειότητα (intimacy) και τη σεξουαλικότητα, συναντά ανθρώπους που επηρεάζουν καθοριστικά τη ματιά του: από την Κατερίνα Βρανά και τον Δημήτρη Ζώρζο, τον πρώτο επαγγελματία σεξουαλικό βοηθό στην Ελλάδα· μέχρι νεαρά ζευγάρια στα πρώτα βήματα της σχέσης τους και συντρόφους ζωής που έχουν βιώσει την απώλεια.
Προβολή & Συζήτηση
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη και παραγωγού Σιαμάκ Ετεμάντι, της Ανδριάνας Θεοχάρης παραγωγού και impact producer της καμπάνιας αντικτύπου (impact campaign) της ταινίας και του Μανώλη Μελισσουργού, συνεργάτη impact campaign από το Νεανικό Πλάνο.

