ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τοποθέτηση GPS  σε απορριμματοφόρα

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τοποθέτηση GPS  σε απορριμματοφόρα

Προσθέστε το Protinews.com.gr στις προτιμήσεις σας ακολουθώντας μας στη Google

Add Protinews.com.gr on Google

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση , συμμετέχει σε πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά την διαχείριση στόλου αυτοκινήτων του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν, δωρεάν, από την εταιρεία Telenavis, το παγκόσμιο σύστημα στιγματοθέτησης ή θεσιθεσίας, η, αλλιώς gps σε απορριμματοφόρα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τονίζει ότι από το 2025 έχουμε υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση με τον διακριτικό τίτλο «GR digiGOV-innoHUB, έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Digital Europe – Grant Agreement no.101083646 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027. O Ευρωπαϊκός Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση – GR digiGOV-innoHUB υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς δημόσιων υπηρεσιών που βασίζονται σε προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες (AI, ML, IoT, Blockchain, HPC), με ανοιχτό λογισμικό, ανοιχτά δεδομένα και ανοιχτά πρότυπα με στόχο την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων ψηφιακής διακυβέρνησης. Αυτό είναι το ένα, θα ακολουθήσουν και άλλα ώστε να κάνουμε πράξη την έξυπνη και προσβάσιμη τοπική αυτοδιοίκηση για όλους.

Ο Αντίδημαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Σκλαβενίτης Γεώργιος δήλωσε: “Οι στόχοι αυτού του πιλοτικού είναι η δωρεάν εξερεύνηση των δυνατότητων που δίνει η τηλεματική, η παρακολούθηση της καλύτερης διαχείρισης του στόλου του Δήμου μας και σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι είναι το χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των υπηρεσιακών παραγόντων η κανονική του προμήθεια.”  

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βαγγελάκος Παναγιώτης δήλωσε: “Με αυτό το πιλοτικό θέτουμε ως στόχο να εντοπίσουμε πιθανές δυσλειτουργίες, να αφουγκραστούμε τις παρατηρήσεις των δημοτών και να διαμορφώσουμε το τελικό πλαίσιο λειτουργίας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη.”