Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔρομολογείται η απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Ποτόκι

Δρομολογείται η απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Ποτόκι

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στ. Καννής:

«Δίνουμε λύση στο μεγαλύτερό πρόβλημα

που ταλάνισε τον Πύργο τα τελευταία 15 χρόνια»

Β. Φάμελος:  «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης

των καθηκόντων μας, ασχοληθήκαμε με το θέμα

επιδεικνύοντας τη δέουσα σοβαρότητα»

Δρομολογείται η διαδικασία για την απομάκρυνση των δεμάτων από το «Ποτόκι», αφού, μετά τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην δημοσιότητα η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων ανάληψης του έργου.

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης φθάνει τα 700.667,47 ευρώ και εκτός από την απομάκρυνση δεματοποιημένων απορριμμάτων περιλαμβάνει και την μεταφορά τους στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το  «Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Περιβάλλοντος» και τον άξονα προτεραιότητας: 2.3 «Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων».

Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 02:00 μ.μ  της 31ης  Ιουλίου του 2024 ηλεκτρονικά και έως το τέλος του 2025 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε το γεγονός ότι ο Δήμος ήταν έτοιμος από πλευράς  μελετών, με αποτέλεσμα να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που αξιολογήθηκε, εγκρίθηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

«Δίνουμε λύση στο μεγαλύτερό πρόβλημα που ταλάνισε τον Πύργο τα τελευταία 15 χρόνια. Θεωρώ ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα της Δημοτικής μας Αρχής έως σήμερα. Οι πολίτες του Δήμου Πύργου πολύ σύντομα θα δουν να ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου, ενώ μέσα στις ημέρες θα προβούμε και σε αναλυτικές ανακοινώσεις για το θέμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης – Καθαριότητας και Πρασίνου Πύργου Βασίλης Φάμελος, πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, ασχοληθήκαμε με το θέμα επιδεικνύοντας τη δέουσα σοβαρότητα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης για την απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Ποτόκι, δικαιώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα  της Δημοτικής Αρχής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ