Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Συνέχεια Πανελλαδικών εξετάσεων

Με εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας συνεχίστηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις χθες Δευτέρα, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2024 εξετάστηκαν χθες, στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ, τα θέματα της ανατομίας καλύπτουν το εύρος της ύλης δίνοντας έμφαση σε λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να έχει κατανοήσει ένας μαθητής. Απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι έχουν κάνει πολύ καλή προετοιμασία και έχουν κατανοήσει σε βάθος την ύλη.

Ακολούθως, την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Τα ΓΕΛ

Όσον αφορά στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), οι εξετάσεις θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου με: τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει το κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ