Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαHλεία– Ενδοοικογενειακή βία: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2024

Hλεία– Ενδοοικογενειακή βία: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2024

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2024 που αφορούν σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στην Αχαΐα, τα θύματα και τους δράστες. Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει στη διάθεσή της και παρουσιάζει σήμερα η «Πελοπόννησος», έχουν καταγραφεί 104 περιστατικά, με τα θύματα ν’ ανέρχονται στα 109 άτομα, εκ των οποίων 80 γυναίκες και 29 άνδρες. Ο συνολικός αριθμός των δραστών είναι 100, με 83 να είναι άνδρες και 17 γυναίκες.

Με πρόχειρους υπολογισμούς προκύπτει πως ο μηνιαίος μέσος όρος των καταγγελιών στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα και στα Αστυνομικά Τμήματα, ανέρχεται στις 34.

Σοκαριστικά είναι τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το 2023, με τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν να είναι 418, ο αριθμός των θυμάτων 469 άτομα, με 344 γυναίκες και 125 άνδρες να έχουν κακοποιηθεί. Οι δράστες ανήλθαν στους 447, μεταξύ των οποίων 361 άνδρες και 86 γυναίκες.

Αχαΐα - Ενδοοικογενειακή βία: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της «Π» για το πρώτο τρίμηνο του 2024
Αχαΐα - Ενδοοικογενειακή βία: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της «Π» για το πρώτο τρίμηνο του 2024
Αχαΐα - Ενδοοικογενειακή βία: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της «Π» για το πρώτο τρίμηνο του 2024

7 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Ενδεκα δικογραφίες και σε συλλήψεις 7 ατόμων για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί στη Δυτική Ελλάδα.

Στην Αχαΐα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ανδρών στην Πάτρα, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από νυν και πρώην σύντροφο για απειλή μέσω τηλεφώνου και για χτύπημα με γροθιά στο πρόσωπο, αλλά και αμυχές στο στήθος και στον λαιμό αντίστοιχα. Επιπλέον, συνελήφθη άνδρας για απειλή μετά από καταγγελία της νύφης του. Επίσης, σύντροφοι συνελήφθησαν, έπειτα από μεταξύ τους επεισόδιο, με τον άνδρα να χαστουκίζει και να σπρώχνει τη γυναίκα, με εκείνη να τον χτυπά με τη τσάντα της.

Στο Αίγιο, συνελήφθη άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του, διότι την απείλησε φραστικά. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, φυλάκισης 16 μηνών για ενδοοικογενειακή βία.

Στην Ηλεία, σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, συνελήφθη άνδρας, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του πως τη χτύπησε στο πρόσωπο με σφαλιάρες και μπουνιές και την εξύβρισε, ενώ στην περιοχή άνδρας καταγγέλθηκε για απειλή και εξύβριση από συγγενικά του πρόσωπα και σχηματίσθηκε δικογραφία.

Στην Αμαλιάδα, σχηματίσθηκε δικογραφία άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για απειλή, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την κόρη της για εξύβριση.

Στην Αιτωλοακαρνανία, συνελήφθη στο Αιτωλικό αλλοδαπή , έπειτα από
καταγγελία του πρώην συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του
τέκνου τους, στον οποίο η γυναίκα άσκησε βία χτυπώντας τον στο κεφάλι, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άνδρα τον οποίο κατήγγειλε η αδελφή του για ενδοοικογενειακή βία.

Στη Ναύπακτο, συνελήφθη, άνδρας για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή μετά από καταγγελία της συζύγου του. Η γυναίκα παρέδωσε στους αστυνομικούς ημιαυτόματη καραμπίνα, την οποία ο συλληφθείς κατείχε νόμιμα, ωστόσο δεν τηρούσε τους όρους ασφαλούς φύλαξης του όπλου.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ