Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝ. Κοροβέσης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να είμαστε έτοιμοι!»

Ν. Κοροβέσης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να είμαστε έτοιμοι!»

ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

  • Με θέμα «Εμπλεκόμενοι φορείς – Ο ρόλος και ο συντονισμός με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών»
    Μια σημαντικότατη ημερίδα για την Πολιτική Προστασία με θέμα«Εμπλεκόμενοι φορείς – Ο ρόλος και ο συντονισμός με σκοπότην πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών» θα διοργανωθεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση.
    Με σκοπό την πρόληψη και την θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές και ειδικότερα τις πυρκαγιές, η Π.Ε. Ηλείας αντιλαμβανόμενη την ανάγκη όλοι φορείς να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά και να συντονιστούν για το αρτιότερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου ο νομός να μην ζήσει ξανά δύσκολες στιγμές του παρελθόντος, πήρε την απόφαση να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους και να δώσει ένα κοινό βήμαπροκειμένου να κατατεθούν απόψεις και συμβουλές, να δοθούν οδηγίες αλλά και για να διαπιστωθεί σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται ο κάθε τομέας.
    Εκτός από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας, στην ημερίδα θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η Διεύθυνση Δασών ως κεντρικοί ομιλητές, Δασαρχεία, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, Ερυθρός Σταυρός , Αστυνομία, Δήμαρχοι και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων , Ομάδες εθελοντών πυροπροστασίας, το Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών και Καταστροφών και άλλοι.
    Από πλευράς της Πυροσβεστικής ο Αν. Προϊστάμενος Γραφείου Προληπτικής & Κατασταλτικής Πυρασφάλειας ΔΙ. Π.Υ. Ν. Ηλείας, Πυραγός, Γεώργιος Παπακοσμάς θα αναλύσει την Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 20/2023: «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα» ενώ ο Αν. Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Ανθυποπυραγός, Ανδρέας Αρτζανίδης, θα μιλήσει για την Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 9/2021: «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» και για τη Πυροσβεστική Διάταξη 19/2020: «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δασών θα μιλήσει για τα μέτρα που έχει λάβει.

«Αρμονική συνεργασία και κοινός βηματισμός»
Με αφορμή την διοργάνωση της ημερίδας για την Πολιτική Προστασία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσηςτόνισε: «Δεσμευτήκαμε πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου η Ηλεία μας να μην ζήσει ξανά τις δύσκολες και μαύρες στιγμές του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις με όλους τους αιρετούς, τα σώματα ασφαλείας και τους φορείς προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και ειδικότερα πυρκαγιές γι΄αυτό και οφείλουμε άπαντες να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται κοινός βηματισμός αλλά και διακριτές αρμοδιότητες, προκειμένου ο κάθε τομέας να εργάζεται αποδοτικά και αρμονικά με τον άλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ