Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Σύσταση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας και στην Ηλεία»

«Σύσταση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας και στην Ηλεία»

*«Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσουμε δομές φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων, που έχουν ανάγκη», τόνισε ο Α. Νικολακόπουλος

Επίσημη επίσκεψηπραγματοποίησετην Παρασκευή 12/4/2024, στην Α.Δ. Ηλείας, οΥφυπουργόςΠροστασίαςτουΠολίτη,κ.ΑνδρέαςΝικολακόπουλος. Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον Υφυπουργό, καθώς πρόκειται για την Αστυνομική Διεύθυνση του τόπου καταγωγής του, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχο Γεώργιο Σωτηρόπουλο και άλλα επιτελικά στελέχη-αστυνομικούς, που υπηρετούν εκεί. Στελέχη με τα οποία έχει συνεργαστεί στενά κατά το παρελθόν, για τα ζητήματα ασφάλειας της Ηλείας, ενώ αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και υπό τη νέα θεσμική του ιδιότητα, ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Υφυπουργόςεπεσήμανε το γεγονός, ότι η αστυνομία στην Ηλεία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σημείωσε πολύ σημαντικές επιτυχίες, ενώ οι προκλήσεις συνεχίζουν να είναι μεγάλες. Μάλιστα, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται μια ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς η Ηλεία βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ σήμερα εκδηλώνεται και η πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», στην 117 Π.Μ της Ανδραβίδας. Όπως τόνισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, η αστυνομία βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση και κάνει τη δουλειά της με αυτοθυσία, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αντιμετωπίζοντας όλους τους σύγχρονους τρόπους εκδήλωσης του εγκλήματος.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα, με την δολοφονία μίας νέας γυναίκας από τον σύντροφό της, ο κ. Υφυπουργός είπε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσουμε στην σύσταση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας και στην Ηλεία. Πρόκειται για γραφεία, που ήδη παράγουν έργο στην υπόλοιπη Ελλάδα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, καθώς έχουν αντιμετωπίσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα χιλιάδες περιστατικά. Αυτό θα γίνει και εδώ, ενώ ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσουμε δομές φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων, που έχουν ανάγκη. Αυτή λοιπόν η καλή δουλειά και η συνεργασία θα συνεχιστούν».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για φαινόμενα με πολύπλευρα και πολυπαραγοντικά αίτια, για τα οποία αφενός μεν έχουμε αύξηση, αφετέρου όμως πρέπει να γίνει ευρέως παραδεκτό, ότι πλέον υπάρχουν οι τρόποι προκειμένου τα θύματα να μιλούν. Σημειώνεται ήδη σημαντική αύξηση των καταγγελιών, κάτι που αποτελεί επίτευγμα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν δημιουργηθεί οι δομές που είναι απαραίτητες, ούτως ώστε κάθε πολίτης που θίγεται, προσβάλλεται και είναι θύμα μίας εγκληματικής ενέργειας, να μπορεί να απευθυνθεί. «Αυτό το κεκτημένο, δεν μπορεί να χαθεί εξαιτίας ενός τραγικού περιστατικού, το οποίο όμως αποτελεί εξαίρεση στη σωρεία αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Α.Δ. Ηλείας, συζητήθηκαν επιπλέον και όλα τα προβλήματα που υφίστανται εκεί, στα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός: «Προσπαθούμε συνεχώς να δίνουμε λύσεις».

«Είχαμε ήδη σημαντικές ενισχύσεις και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς υπάρχουν πολύ σοβαρές ανάγκες στην Αττική, έχει όμως ανάγκες και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Γι’ αυτό και σκύβουμε πάνω στα ζητήματα με προσοχή, ορθολογικά και ενισχύουμε πάντοτε λελογισμένα», είπε καταλήγοντας την δήλωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ