Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοδηλατικό Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία!

Ποδηλατικό Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία!

Πλησιάζει ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’ Étape Greece by Tourde France 2024

Σε ποδηλατικούς ρυθμούς έχει μπει η Δυτική Ελλάδα καθώς πλησιάζει ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’ ÉtapeGreecebyTourdeFrance 2024 presentedbySKODA, ο οποίος διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την ΕΥ ΖΗΝ Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 6 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.
Η εμβληματική αυτή γιορτή της ποδηλασίας θα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές διαδρομώνστη μαγευτική φύση της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην ιδιαίτερα απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή των 128 χλμ. (TheRace), τη μικρότερη κυκλική διαδρομή των 76 χλμ. (TheRide), αλλά και την επίπεδη, μη ανταγωνιστική διαδρομή των 17 χλμ. (TheFunRide), η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν μία αξέχαστη ανοιξιάτικη ποδηλατική εμπειρία.
Ο αγώνας των 128 χλμ. θα ξεκινήσει το Σάββατο 6 Απριλίου στις 08:30 π.μ. από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο και θα τερματίσει, ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή και περνώντας κατά σειρά από τις παρακάτω περιοχές: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαία Πίσα, Λάλας, Δεξιά προς 111, Αριστερά προς Φολόη, Κούμανης, Αριστερά προς 111, 111, Πανόπουλος, Πρόδρομος, Σκλίβα, Σιμόπουλο, Καλό παιδί, Πανόπουλος, Μουζάκι, Καράτουλας, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανος, Μαμουσέικα, Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.


Η διαδρομή των 76 χλμ. (εκκίνηση 08:45 π.μ.), θα είναι επίσης κυκλική και, με αφετηρία και τερματισμό στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, θα κινηθεί στις περιοχές Αρχαία Πίσα, Λάλας, Αριστερά προς Νέα Πέρσαινα, Αγία Άννα, Μουζάκι, Καράτουλας, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανος και Μαμουσέικα.
Τέλος, η διαδρομή μήκους 17 χλμ. (εκκίνηση 09:00 π.μ.) θα ακολουθήσει τη διαδρομή Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, Φαναράς, Κοσκινάς, Μάγειρας, Πλάτανος, Πελόπιο, φτάνοντας μέχρι τη στροφή προς Πουρνάρι. Από το σημείο αυτό, οι ποδηλάτεςεπιστρέφουν προς τα πίσω, ακολουθώντας τη διαδρομή Πελόπιο, Πλάτανος, Φαναράς, τερματίζοντας και αυτοί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.
Για την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 08:00 έως και τις 15:30 στην ευρύτερη περιοχή, με τους δρόμους να επανέρχονται σε κυκλοφορία διαδοχικά μετά την έλευση των αθλητών.

Αναλυτικότερα:
Στην Αρχαία Ολυμπία, η Πραξιτέλη Κονδύλη θα παραμείνει κλειστή από τις 07:00 έως και τις 15:30, ενώ για τους ακόλουθους δρόμους, οι ώρες θα διαμορφωθούν ως εξής:
Αρχαία Πίσα, Λάλας, Φολόη, Κούμανης (08:00-11:00)
Δρόμος 111 (09:00-14:00)
Νέα Πέρσαινα, Αγία Άννα (09:00-13:00)
Πανόπουλος, Πρόδρομος, Σκλίβα, Σιμόπουλο, Καλό παιδί (10:00-14:00)
Μουζάκι, Καράτουλας, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο,
Πλάτανος, Μαμουσέικα (10:00-14:30)
Φαναράς, Κοσκινάς, Μάγειράς, Πλάτανος, Πελόπιο (08:00-13:00)
Στιγμιότυπα από το L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA 2023: https://www.youtube.com/watch?v=_pEFlioI-yI
Νέα και ενημερώσεις:
Website:https://greece.letapebytourdefrance.com/
Facebook: https://www.facebook.com/letapegreece
Instagram:https://instagram.com/letapegreece?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

Σχετικά με την EYZHNGreece
Από το 1991, η EYZHNGreece σχεδιάζει και διοργανώνει Συναντήσεις, Συνέδρια και Events τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να τιμήσει την Ελλάδα και να συστήσει στην παγκόσμια κοινότητα τις ομορφιές, τις υποδομές και την πλούσια ποικιλομορφία αυτής της ιστορικής χώρας. Από το 2018, στην εταιρεία λειτουργεί και Αθλητικό Τμήμα, το οποίο διοργανώνει υψηλής ποιότητας αθλητικές παγκόσμιες εκδηλώσεις, όπως το IRONMAN® 70.3® Greece, το L’EtapeGreecebyTourdeFrance και το B2RunAθens, που προωθούν την Ελλάδα, το αθλητικό ιδεώδες, την ελληνική φιλοξενία και τη φιλοσοφία του “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Ο αθλητικός τουρισμός είναι σήμερα ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και αντιπροσωπεύει το 10% των παγκόσμιων δαπανών για τον τουρισμό. Από το 2020, στην εταιρεία λειτουργεί, επίσης, και Τμήμα Αναψυχής (Leisure), το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε απαιτητικούς και εναλλακτικούς ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν την Ελλάδα από μία διαφορετική σκοπιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ