Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύργος: Με λαμπρότητα η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Πύργος: Με λαμπρότητα η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Παρουσία πλήθους κόσμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε στον Πύργο η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κκ. Αθανασίου, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης- υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, των αντιπεριφερειαρχών, Ηλείας- Νίκου Κοροβέση, Πολιτισμού- Παναγιώτη Μπράμου και Τουρισμού- Δημήτρη Νικολακόπουλου του δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή, αντιδημάρχων καθώς και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί, με την μπάντα του Δήμου Πύργου να «ανοίγει» τη μεγάλη μαθητική παρέλαση. Το θερμό χειροκρότημα όλων, απέσπασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πύργου, που παρέλασαν επί της οδού Μανωλοπούλου, ενώ ακολούθησαν οι καταρτιζόμενοι του ΚΔΑΠμεΑ «Διάπλασης», οι λιλιπούτιοι μαθητές του παιδικού σταθμού Ρήγα. Τη σκυτάλη πήραν οι μικροί μαθητές του «Μικρόκοσμου», ενώ ακολούθησαν οι μαθητές του παιδικού σταθμού- νηπιαγωγείου «Μαριέττα». Στη συνέχεια τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ευ δημιουργείν» με τις παραδοσιακές στολές τους απέσπασαν το χειροκρότημα όλων όσων παρευρέθηκαν.
Ακολούθησαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της πόλης του Πύργου. Το Λύκειο των Ελληνίδων – παράρτημα Πύργου για μία ακόμα χρονιά καταχειροκροτήθηκε. ενώ ακολούθησε ο «Σύνδεσμος εν Ηλεία Γορτυνίων- Γρηγόριος Ε’», ο «Σύλλογος Ποντίων Νομού Ηλείας», οι πρόσκοποι, εκπρόσωποι της «Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας Αυστραλίας», το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα πεζοπόρα τμήματα της ΣΕΤΤΗΛ και της 117 ΠΜ, όπως και τα μηχανοκίνητα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ