Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Κέντρο της επόμενης ημέρας η Ηλεία»

«Κέντρο της επόμενης ημέρας η Ηλεία»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Μανώλη Κεφαλογιάννη, υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου, στο γραφείο του στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.
Μάλιστα με αφορμή τους πίνακες που έχει στο γραφείο του ο κ. Κοροβέσης στους οποίους απεικονίζονται διάφορα τοπία της Ηλείας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απευθυνόμενος στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, τόνισε πως αυτές ακριβώς, οι ομορφιές που βλέπει, δηλαδή ο φυσικός πλούτος και η θάλασσα, μπορούν να αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, προκειμένου η Ηλεία να γίνει το κέντρο της επόμενης ημέρας.
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με την Ηλεία, υπενθύμισε στον Νίκο Κοροβέση, την εποχή που ως υπουργός Ναυτιλίας, είχε οραματιστεί την δημιουργία ενός δικτύουμαρίνων για giga-yachtsμέσω της ένωσης των δύο λιμανιών για την δημιουργία ενός μεγάλου τουριστικού λιμανιού.
Μάλιστα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανέφερε πως την πρώτη φορά που πέταξε πάνω από την Ηλεία, εντυπωσιάστηκε από τις απέραντες παραλίες, τονίζοντας ότι αυτό δεν το έχει συναντήσει πουθενά, όχι μόνο στην χώρα, αλλά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και πως με την ολοκλήρωση της Πατρών – Πύργου, ο τόπος μπορεί να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική.

«Θέλω να γίνω η φωνή της Ηλείας»
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης έθεσε υπόψιν του ευρωβουλευτή τους προβληματισμούς του σχετικά με τις περιοχές Νaturaαλλά και τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει το διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, με τον κ. Κεφαλογιάννη να συμφωνεί και να υπογραμμίζει πως χρειάζεται ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και σεβασμού του περιβάλλοντος γι’ αυτό και όπως τόνισαν αμφότεροι, στόχος είναι το πλαίσιο να γίνει πιο ελαστικό προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει η επαγγελματική δραστηριότητα και ο τουρισμός με την φύση και το περιβάλλον.
Κλείνοντας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σημείωσε πως θα ήθελε πολύ να είναι το μυαλό και η φωνή της Ηλείας στα κέντρα αποφάσεων, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τόπος και να διεκδικήσει περισσότερα.
Τον κ. Κεφαλογιάννη συνόδευσαν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας, Γιώργος Λαμπρόπουλος και μέλη της οργάνωσης και ο Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement Lab) και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τάκης Αλεξόπουλος.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και του Μανώλη Κεφαλογιάννη για καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει και τους στόχους που έχει θέσει ο καθένας και την δέσμευση πως η συνεργασία τους θα είναι πιο στενή το επόμενη διάστημα προς όφελος της Ηλείας και των κατοίκων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ