Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτόχος η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και η πρόληψη κάθε μορφής...

Στόχος η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και η πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 16 ΦΟΡΕΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»

Η Γενική Συνέλευση των 16 φορέων – μελών του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Νικόλαου Κοροβέση.
Παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, ο κ. Φουντάς Αθανάσιος, αναπλ. εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής, Αντιδήμαρχος δήμου Ήλιδας, ο κ. Ιωάννης Τερζής, Αντιδήμαρχος δήμου Ζαχάρως, η κα. Μπαγιώργου – Κλωνάρη Ελένη, αναπλ. εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου, η κα. Αρετή Τσερεμέ, εκπρόσωπος του δήμου Πηνειού, η κα. Μαγδαληνή Πλεμμένου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας, η κα. Κοτσοπούλου Βασιλική, αναπλ. εκπρόσωπος του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ο κ. Νικόλαος Σιαψάλης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Τριγωνίδης Θεόδωρος, αναπλ. εκπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγους Ήλιδας, ο κ. Ιάκωβος Βαρούχας και ο κ. Ιωάννης Σαραβάκος εκπρόσωποι του σωματείου Εθελοντών – Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας.
Τα μέλη της Συνέλευσης, στην πλειοψηφία τους οι νέοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων, ενημερώθηκαν από την επιστημονικά Υπεύθυνη κα. Γιώτα Τσαπαρδώνη για τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης και το έργο που επιτελεί σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας με προγράμματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας για την πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα δράσεων και επισήμαναν την ουσιαστική συμβολή του στην υποστήριξη της οικογένειας, του σχολείου και της κοινότητας. Το Κέντρο Πρόληψης καλύπτει σημαντικές ανάγκες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του πληθυσμού και δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν τη συνέχιση της λειτουργίας του ως φορέα ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων πρόληψης.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Κέντρου για το 2023 και ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2024.
Η χρηματοδότηση του Κέντρου γίνεται μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και από τους τοπικούς φορείς και μέριμνα των μελών είναι να ενισχυθεί η υφιστάμενη λειτουργία του Κέντρου με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων καθώς και η τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ως εγκεκριμένος φορέας πρόληψης.
Τα μέλη ενημερώθηκαν για το επικείμενο νομοσχέδιο που αφορά στη ψυχική υγεία, που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων πρόληψης και συμφώνησαν στην υπογραφή ενός ψηφίσματος υποστήριξης των δομών της πρόληψης, το οποίο αποτελεί πρόταση και προς τους φορείς του Κέντρου για υπογραφή του από τα αντίστοιχα συμβούλια.
Από την διαδικασία των αρχαιρεσιών που ακολούθησε και τη συγκρότηση σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου είναι:
1.Πρόεδρος, Νικόλαος Κοροβέσης, εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
2.Αντιπρόεδρος, Αλέξανδρος Γεωργουλής, εκπρόσωπος Δήμου Ήλιδας
3.Γενικός Γραμματέας, Ιάκωβος Βαρούχας, εκπρόσωπος Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας
4.Ειδικός Γραμματέας, Μαγδαληνή Πλεμμένου, εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

  1. Ταμίας, Νικόλαος Σιαψάλης, αν. εκπρόσωπος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Ηλείας
  2. Μέλος, Αλέξιος Γαλανόπουλος, εκπρόσωπος Δήμου Πύργου
  3. Μέλος, Διονυσία Γκομώλη, Εκπρόσωπος εργαζομένων
    Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ευχήθηκαν καλή θητεία και καλή συνεργασία για τους σκοπούς του Κέντρου Πρόληψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ