Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΛάρνακα: Απέπλευσε το OPEN ARMS για τη Γάζα - Μεταφέρει 200 τόνους...

Λάρνακα: Απέπλευσε το OPEN ARMS για τη Γάζα – Μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Το πλοίο μεταφέρει 200 τόνους με βασικά τρόφιμα όπως ρύζι, αλεύρι και κονσέρβες τόνου

Ξεκίνησε το ταξίδι του, από το λιμάνι της Λάρνακας, το ισπανικό πλοίο Open Arms, της Οργάνωσης World Central Kitchen που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας. Το πλοίο μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία αναμένεται να χρειαστεί δυο 24ωρα για να φτάσει στις ακτές της Γάζας.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο λόγος που καθυστέρησε ο απόπλους του πλοίου είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η πλατφόρμα που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με την Λευκωσία, ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο, με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από δεύτερο πλοίο. Στόχος του θαλάσσιου διαδρόμου είναι να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας κάθε είδους για τους άμαχους, η οποία θα φθάνει στην Κύπρο με πλοία και αεροσκάφη από διάφορες χώρες και μετά από τους ελέγχους θα κατευθύνεται στη Γάζα.

Αναπόφευκτος ο γενικευμένος λιμός
Χθες κάτοικοι πήγαν στην παραλία στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με την ελπίδα πως θα έβλεπαν βοήθεια να φθάνει. «Περιμένω από το πρωί, καθώς αύριο ξεκινά ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού και η κατάσταση είναι τραγική», είπε ένας εξ αυτών, ο Μοχάμεντ Χαράρα. Η Ιορδανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Αίγυπτος συμμετείχαν σε νέες αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας χθες στη Λωρίδα της Γάζας. Όμως ο ΟΗΕ, ο οποίος προειδοποιεί εναντίον του «σχεδόν αναπόφευκτου γενικευμένου λιμού» στον θύλακα, τονίζει πως οι αεροπορικές ρίψεις και οι μεταφορές διά θαλάσσης δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις χερσαίες οδούς.

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ