Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνατροπή στην υπόθεση θανάτου του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα

Αθώος ο αδελφός του από το ΜΟΔ Πατρών

Αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών τον 71χρονο που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του αδελφού του τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα του Δήμου Ήλιδας.
Πρόκειται για την υπόθεση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος από τον αδελφό του και τον ανιψιό του, οι οποίο ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ. Στο σημείο είχε σπεύσει και ο ιατροδικαστής Πατρών, Α. Γκότσης, που ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρει τις κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα.
Τον Ιούλιο του 2023, ο εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του Άγγελου Αναγνωστόπουλου, 71 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου σκότωσε τον αδερφό του, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο στην Εφύρα.
Η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου αδερφού, δια των συνηγόρων του, προσκόμισε στοιχεία τέτοια που αποδόμησαν το κατηγορητήριο. Στοιχεία που βασίστηκαν στο ιατρικό παρελθόν του 68χρονου Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλου τόσο κατά την διαμονή του στη Σουηδία, όσο και από νοσοκομεία της Πάτρας και της Αμαλιάδας και στήριξαν την εκδοχή του αυτοτραυματισμού. Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά του κατηγορούμενου, ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης απέδειξε τα παραπάνω, τα επιφανειακά χτυπήματα, απουσία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, αλλά και το ότι η καρδιά ήταν που πρόδωσε τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του κατηγορούμενου αδελφού, με το δικαστήριο να συμφωνεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ