Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Γιάννης Λυμπέρης εξηγεί στην «ΠΡΩΤΗ» γιατί απέσυρε την υποψηφιότητά του για...

Ο Γιάννης Λυμπέρης εξηγεί στην «ΠΡΩΤΗ» γιατί απέσυρε την υποψηφιότητά του για το Εποπτικό της ΚΕΔΕ: «Η παράταξη Δούκα με ανακοίνωσε ως υποψήφιο χωρίς να με πάρουν έστω ένα τηλέφωνο»

Τους λόγους που απέσυρε την υποψηφιότητα του για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπέρης είχε αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα ως απλός ανεξάρτητος σύνεδρος για το Εποπτικό Συμβούλιο, κάτι που προβλέπεται καθώς το ψηφοδέλτιο για το συγκεκριμένο όργανο της ΚΕΔΕ είναι ενιαίο.
Ωστόσο, «η παράταξη Δούκα ανακοίνωσε ψηφοδέλτιο με Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και από κάτω έβαλαν και οκτώ ονόματα αιρετών για το Εποπτικό. Χωρίς να με πάρει έστω ένα τηλέφωνο ο κ. Δούκας, παρότι ήμουν επικεφαλής της παράταξης μέχρι πρότινος», ανέφερε ο Γιάννης Λυμπέρης.
«Η παράταξη Αυτοδιοικητικό Κίνημα, στην οποία ήμουν επικεφαλής ήταν συγγενής με τον πολιτικό φορέα ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη σήμερα έχει αλλάξει και όνομα και πολιτικές αρχές. Λέγεται Αυτοδιοίκηση Τώρα. Έτσι την ονόμασε ο κ. Δούκας. Και έγινε μία παράταξη που συμμετέχουν διάφοροι και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα. Οπότε, αισθάνθηκα την ανάγκη και για λόγους πρακτικής και φιλοσοφίας να αναφέρω πως αποστασιοποιούμαι από αυτή την παράταξη. Προσωπικά, θα παραμείνω ενεργός και αγωνιστής. Θα υπερασπιστώ και θα υπεραμυνθώ το έργο μου στον Δήμο Ήλιδας», ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Γιάννης Λυμπέρης.

Η δήλωση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του αιρετούς για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, με δήλωση που μοίρασε όλους τους συνέδρους της ΚΕΔΕ, το Σάββατο. Στην δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Πριν προλάβω να κλείσω τον υπολογιστή μου για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το εποπτικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, διάβασα την κοινοποίηση σε αυτοδιοικητικό website, του επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Τώρα που με συμπεριλάμβανε μαζί με άλλους επτά συναδέλφους στην παράταξή του ως υποψήφιο.
Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζετε οι περισσότεροι ότι επί δεκαετίες σαν δήμαρχος Αμαλιάδας-Ήλιδας συμμετείχα στην παράταξη Αυτοδιοικητικό Κίνημα.
Την τελευταία μάλιστα θητεία, οι συνάδελφοί μου, μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν επικεφαλής της παράταξης στην ΚΕΔΕ.
Στη μακρόχρονη πορεία μου έζησα τις προεδρίες και τις πλειοψηφίες να εναλλάσσονται στο κεντρικό όργανο της Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης.
Βασική αρχή όλων των ηγεσιών ήταν η κατά το μέγιστο δυνατό ομοφωνία και στα συμβούλια και στις γενικές συνελεύσεις.
Αυτό, γιατί τα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, είχαν προτεραιότητα έναντι παραταξιακών σκοπιμοτήτων για δημιουργία εντυπώσεων.
Απόδειξη των προαναφερθέντων, είναι οι αποφάσεις των συνεδρίων μας τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία.
Η αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως των κομμάτων που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, με τους αγώνες της κέρδισε βήματα, όχι όμως και τον αγώνα που έχει ως στόχο κατ’ αρχήν, τη σύγκλιση με την αυτοδιοίκηση των προηγμένων Ευρωπαϊκών κρατών.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η φιλοσοφία και η πρακτική μου όλα αυτά τα χρόνια, ως ελάχιστο αυτοσεβασμό, μου επιβάλλει να μην αποδεχτώ και να μη συμπράξω με την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα», μια διαφορετική παράταξη, όχι μόνο κατά όνομα, αλλά και ως προς τα πρώτα δείγματα συμπεριφοράς και οργάνωσης».
Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ