Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘρίλερ με τον εντοπισμό πτώματος εντός του ποταμού Αλφειού

Θρίλερ με τον εντοπισμό πτώματος εντός του ποταμού Αλφειού

Σορός εντοπίστηκε χθες το πρωί σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από το Φράγμα Φλόκα

*Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Ιατροδικαστική εξέταση, ενώ θα ληφθεί γενετικό υλικό για την ταυτοποίηση της σορού

*Σύμφωνα με τις ενδείξεις η σορός ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο ο οποίος είχε παρασυρθεί το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου από τα ορμητικά νερά του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας) στο Πλουτοχώρι

*Μεγάλη επιχείρηση των Πυροσβεστών για την ανάσυρση της σορού από την κοίτη του ποταμού

Συναγερμός σήμανε χθες λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθώς ένας βοσκός εντόπισε τη σορό ενός νεκρού ατόμου, εντός της κοίτης του ποταμού Αλφειού, σε απόσταση 300 περίπου μέτρων, από το Φράγμα Φλόκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοσκός είχε πάει στην παραποτάμια περιοχή της Αλφειούσας προκειμένου να βοσκίσει το κοπάδι του, ωστόσο όταν πλησίασε την όχθη του Αλφειού αντιλήφθηκε ότι σε μικρή απόσταση βρισκόταν η σορός ενός ατόμου, μπρούμυτα εντός της κοίτης και άμεσα ενημέρωσε τις Αρχές. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας που απέκλεισαν τον χώρο, ενώ μερικά λεπτά αργότερα κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στη περιοχή έφτασε ομάδα Σ.μη.Ε.Α. όπου με την χρήση drone προχώρησε σε έλεγχο της περιοχής από αέρος καθώς και ομάδες ορμητικών νερών και Δυτών της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό και βάρκα. Οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ μπήκαν μέσα στο ποτάμι και με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να πλησιάσουν και να απεγκλωβίσουν την σορό, η οποία είχε «πιαστεί» σε φερτά υλικά τα οποία είχαν κατέβει στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο το ύψος του νερού δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο.
Η κατάσταση της σορού ήταν τέτοια που οι άνδρες της ΕΜΑΚ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ειδικό δίκτυ προκειμένου να την μεταφέρουν με ασφάλεια πάνω στη βάρκα και από εκεί στην στεριά όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Εν αναμονή της ταυτοποίησης
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τη σορό άνδρα, ωστόσο θεωρείται αναγκαία η ταυτοποίηση της σορού μέσω δείγματος DNA καθώς βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα τα οποία εντοπίστηκαν ήταν ελάχιστα. Η σορός αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, όπου και θα ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για τον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο, το όχημα του οποίου είχε παρασυρθεί από τα νερά του ορμητικού υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας) στο Πλουτοχώρι το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου. Η Γεωργία Μπάντιου, η οποία επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον Νίκο Αναστόπουλο, είχε εντοπιστεί νεκρή το πρωί της 16ης Ιανουαρίου σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το όχημα του άτυχου Νίκου.
Σαράντα πέντε (45) μέρες μετά, και παρά το γεγονός ότι οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονταν σε όλο το μήκος του υδατορέματος του Αχέρωντα αλλά και στον ποταμό Αλφειό, ακόμα και στις εκβολές του, στην παραθαλάσσια περιοχή της Μούτελης, η σορός του άτυχου Νίκου δεν είχε εντοπιστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που εικάζεται πως η σορός που εντοπίστηκε χθες ανήκει στον άτυχο Νίκο, κάτι το οποίο αναμένεται να διακριβωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της σορού είναι τέτοια που κρίνεται αναγκαία η λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίηση της σορού.


Σε δήλωσή του, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, τόνισε: «Σήμερα περίπου στις 10:45 ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας από κάτοικο της περιοχής για πιθανή εύρεση πτώματος εντός της κοίτης του ποταμού. Η Υπηρεσία αμέσως έφτασε στον τόπο του συμβάντος με 8 οχήματα και 25 άντρες μεταξύ των οποίων ήταν και η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ και η ομάδα Ίκαρος για υποστήριξη από αέρος μέσω drone. Έγινε μία επιχείρηση από την οποία ανεσύρθη ένα πτώμα από την κοίτη του ποταμού. Στη συνέχεια μεταφέρεται για περαιτέρω ενέργειες. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι συνεργαζόμενες και η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω. Το βάθος στην κοίτη του ποταμού ποικίλει και γι’ αυτό φροντίσαμε εκ των προτέρων για μεγαλύτερη ασφάλεια του προσωπικού και έγινε διακοπή από το παραπλήσιο φράγμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνεχόμενη ροή. Μόλις υποχώρησε η στάθμη του ποταμού έγινε με ασφάλεια πλέον η επιχείρηση η οποία και ολοκληρώθηκε».
Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ