Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΨηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Πύργου

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Πύργου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
«Μέσα από τον περιορισμό της σπατάλης θα συμμαζέψουμε τα πράγματα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας ο προϋπολογισμός του Δήμου Πύργου για το 2024 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Όπως ανέφεραν, τόσο ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκος Θεοδώρου πρόκειται για αναγκαία διαδικασία για να προχωρήσει η λειτουργία του Δήμου Πύργου και στην πορεία θα γίνουν όπου χρειάζεται οι αναγκαίες αλλαγές και παρεμβάσεις σε Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκο Θεοδώρου, η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι ο Δήμος Πύργου καλείται, κατόπιν υπόδειξης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. , να πληρώσει ποσό περίπου 1.5 εκ. ευρώ, ως οφειλή στο Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Απορριμμάτων Νομού Ηλείας, με το ποσό αυτό να προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που ανέρχονται περίπου στα 2,5 εκ. ευρώ. Ακόμα, ο Νίκος Θεοδώρου είπε μεταξύ άλλων πως τα διαθέσιμα χρήματα στα ταμεία του Δήμου Πύργου μέχρι 31/12/2023 είναι 8.502.503 ευρώ και ότι υπάρχει εξειδικευμένο ταμείο για χρήματα) που προορίζονται για συγκεκριμένα έργα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού.
«Μέσα από τον περιορισμό της σπατάλης θα συμμαζέψουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στο πρόγραμμά μας, όπως υποσχεθήκαμε στους δημότες», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών.

«Όργιο απευθείας αναθέσεων»
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής έκανε λόγο για «όργιο απευθείας αναθέσεων» από την δημοτική αρχή του Τάκη Αντωνακόπουλου. Ο κ. Καννής μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα απευθείας ανάθεση στα τέλη Δεκεμβρίου προς εταιρία επικοινωνίας, λίγες ημέρες δηλαδή πριν λήξει η θητεία του ως Δήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ