Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνάδοχος για την εκπόνηση μελέτης στο Φράγμα Πηνειού

Ανάδοχος για την εκπόνηση μελέτης στο Φράγμα Πηνειού

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών
Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, υπογράφεται η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα
Ανάδοχο για την εκπόνηση μελέτης στο Φράγμα Πηνειού έχουμε και με «βούλα», μετά την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και ανάθεση της σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα ασφάλιση και ανάδειξή του και έργα ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας», προεκτιμώμενης αμοιβής 8.610.434,72 € (με ΦΠΑ) και έγκριση του από 31-03-2023 Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών Προσωρινού Αναδόχου (Πρακτικό ΙΙΙ) της Επιτροπής Διαγωνισμού. Ενάριθμο Έργου:2023ΝΑ27100004 της ΣΑΝΑ 271 (πρώην 2019ΣΜ07600001, ΣΑΜ 076).
Ανάδοχος αναδείχθηκε η ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία: «ΛΑΖΑΡΟΣ Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – δ.τ. “ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ Α.Ε”/HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δ.τ. HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε./ Γ. ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., δ.τ. “GK CONSULTANTS”/ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ANΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακρ. τίτλο “ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΕ”/”Χ. ΡΑΔΟΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ Ε.Ε.” – Δ.Τ:”RACE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ E.E.”/ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. ΔΙΓΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΑ.Ε. διακρ. ΜΕΑΣ Α.Ε./ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ/ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΡΛΕΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ/”ΟΜΙΚΡΟΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ KAI ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” ΔΤ “ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΕ”».

Το αντικείμενο της μελέτης
Η μελέτη έχει ως αντικείμενό της την υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του ταμιευτήρα Πηνειού – Διαχείριση του υδατικού δυναμικού, καθώς και την ενίσχυση του ταμιευτήρα από γειτονικές υδρολογικές λεκάνες, εφόσον βεβαίως διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Προβλέπεται δε, η εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου της παρακολούθησης του φράγματος και των συνοδών έργων του ταμιευτήρα Πηνειού, η περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών και η ανάδειξή τους, η αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα, η κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων στην περιοχή Μανωλάδας και η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, συντήρησης με τα νέα δεδομένα των κατασκευασμένων δικτύων του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Επιπλέον, στην ίδια μελέτη περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων έργων άρδευσης και ύδρευσης του τ. Δήμου Ωλένης, με την κατασκευή λιμνοδεξαμενής και του φράγματος Βλαχαίικου.

Συνεχείς παρεμβάσεις από Νικολακόπουλο
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος είχε ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα με συνεχείς παρεμβάσεις του και, μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταθέσει σχετική ερώτηση για την εξέλιξη της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως είναι φυσικό, ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε ην πλήρη ικανοποίησή του για την θετική έκβαση του θέματος.


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος είχε ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα με συνεχείς παρεμβάσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ