Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρώτο Διεθνές βραβείο για την Ηλεία μαθήτρια από τη Γαστούνη Ηλείας

Πρώτο Διεθνές βραβείο για την Ηλεία μαθήτρια από τη Γαστούνη Ηλείας

H Ηλεία Σπυριδούλα Αβραμίδη νικήτρια του παιδικού διαγωνισμού «Ο άνθρωπος στο Κέντρο»

*Ένας διαγωνισμός όπου υπήρξαν 19.500 συμμετοχές *

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά απ’ ολη την Ελλάδα και το εξωτερικό, Ειδικα Σχολεια και Κεντρα Υποδοχης Προσφυγων Με τίτλο : «ο άνθρωπος στο κέντρο» πραγματοποιήθηκε ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του μουσείου Κυκλαδικής τέχνης που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου με 19.500 συμμετοχές. Επιλεγμένος αριθμός έργων αλλά και οι νικητές του διαγωνισμού παρουσιάστηκαν σε μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο1ο Cycladic Kids Festival σε ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ τεχνών που συμμετείχαν αναγνωρισμένοι φορείς. Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2400 π.χ. και παρουσιάζεται στην μόνιμη έκθεση του μουσείου Κυκλαδικής τέχνης. Με αφορμή αυτό το έκθεμα, οι μικροί δημιουργοί, ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών. Το σημαντικό μήνυμα μέσω αυτής της δράσης είναι κάτι ελπιδοφόρο και πολύ ουσιαστικό… ότι ο άνθρωπος σε όλες τις εποχές, στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής του, στην ισότητα, την διαφορετικότητα, την κοινωνική συμπερίληψη…πάντα ο άνθρωπος είναι στο κέντρο διαχρονικά και σε κάθε τόπο…. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά απ’ ολη την Ελλάδα και το εξωτερικό, Ειδικά Σχολεία και Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων. Στο εξωτερικό ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το υπουργείο εξωτερικών, τις πρεσβείες, τα προξενεία στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική. Το πρώτο βραβείο στην Ηλεία Σπυριδούλα Αβραμίδη Μια μεγάλη επιτυχία γνώρισε ο νομός μας αφού πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Παρασκευή – Σπυριδούλα Αβραμίδη μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου Γαστούνης Συνοδοιπόρος των παιδιών σε αυτό το μονοπάτι δημιουργίας είναι η εικαστικός Μαίρη Καραθαναση – Πέττα η όποια ενίσχυσε τις ιδέες, επέβλεψε την διαδικασία , μίλησε για τα νοήματα πίσω από τα σχήματα και κυρίως αλληλεπίδρασε στο μαγικό παιχνίδι της τέχνης με τα παιδιά. Αξίζει όμως να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν και τις οικογένειές τους που τα στηρί.ζουν.

To πρώτο βραβείο του διαγωνισμού με τίτλο «ο άνθρωπος στο επίκεντρο» απονεμήθηκε στην Ηλεία μαθήτρια Παρασκευή – Σπυριδούλα Αβραμίδη από τη Γαστούνη Ηλείας.

H μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου Γαστούνης Παρασκευή – Σπυριδούλα Αβραμίδη με την αξιόλογη δασκάλα της – εικαστικό κ. Μαίρη Καραθανάση.

To αξιόλογο έργο της Παρασκευής – Σπυριδούλας Αβραμίδη μαζί με το βραβείο που της απονεμήθηκε στο διαγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ