Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝ. Κοροβέσης: « Άθληση για όλους, σε όλη την Ηλεία»

Ν. Κοροβέσης: « Άθληση για όλους, σε όλη την Ηλεία»

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ηλεία, η κατασκευή των υπαίθριων χώρων άθλησης και αναψυχής που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος από το “Α. Τρίτσης” που υλοποίει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορά την δημιουργία 60 γυμναστηρίων σε όλους τους δήμους νομού και συνολικά 180 και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ.
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία καινούριων, σύγχρονων γυμναστήριων, προκειμένου, οι νέοι αλλά και όλοι οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων της Ηλείας, που προηγουμένως δεν είχαν την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ανάλογα γυμναστήρια, με πλήρη εξοπλισμό, να βρουν μια διέξοδο στην απαιτητική καθημερινότητα και μέσω αυτών, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, είτε μόνοι, είτε με παρέα.
Τα υπαίθρια γυμναστήρια τα οποία πολύ σύντομα θα παραδοθούν στο σύνολό τους, στην κοινωνία της Ηλείας, στοχεύουν στην προσέλκυση ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων στον αθλητισμό, δίνοντας τη δυνατότητα ανέξοδης άθλησης σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα με ασφάλεια και σιγουριά, αφού έχουν σχεδιαστεί από έμπειρη ομάδα φυσιάτρων και γυμναστών.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη τηρεί την συνέπεια λόγων και έργων και στην προκειμένη περίπτωση παραδίδει μια σειρά έργων άθλησης στην Ηλεία και στις άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς και με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη της καθημερινής άσκησης στην υγεία του ανθρώπου.


Εκδήλωση παρουσίασης των υπαίθριων χώρων άθλησης της Ηλείας
Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την Ηλεία, ήδη, αρκετοί υπαίθριοι χώροι άθλησης έχουν παραδοθεί στους πολίτες Τοπικών Κοινοτήτων και στους επτά δήμους του Νομού και το επόμενο διάστημα αναμένεται η παράδοση και των υπόλοιπων ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο σύνολό του από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέση, σε μεγάλη ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα τις ερχόμενες ημέρες, με την παρουσία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων που έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν τα γυμναστήρια.
Ειδικότερα, οι περιοχές που έχουν κατασκευαστεί ή πρόκειται να κατασκευαστούν υπαίθριοι χώροι άθλησης είναι οι εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ- ΚΥΛΛΗΝΗΣ: Αετορράχη, Δάφνη-Αετορράχη, Μανωλάδα (Παλαιά Μανωλάδα), Κάστρο, Κάτω Παναγιά, Νέα Μανωλάδα
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ- ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: Αμυγδαλιές, Καλλιθέα, Καλλίκωμο, Μακρίσια
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ: Λέπρεο, Ξηροχώρι, Γιαννιτσοχώρι, Φιγαλεία
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ:, Λιναριά, Ξηρόκαμπος, Αχλαδινή, Φολόη, Πανόπουλο, Σμίλα, Βασιλάκι, Κούμανι, Χελιδόνι, Λάλα, Πλάτανος, Πελόπιο
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: Δήμητρα, Αγία Μαύρα, Καρδαμάς, Καβάσιλα
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ελαιώνας, Ξυλοκέρα, Βυτιναίικα, Λαντζόι, Μαγούλα, Κουτσοχέρα, Χειμαδιό, Αμπελώνας, Κολίρι, Γούμερο, Καράτουλα, Βούναργο, Σκουροχώρι, Αλφειούσα, Επιτάλιο, Τραγανό
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Ροβιάτα, Κάμπος, Εφύρα, Αυγείο, Βουλιαγμένη, Περιστέρι, Σιμόπουλο, Κέντρο, Αμπελόκαμπος, Γεράκι, Δουναίικα, Σαβάλια, Χάβαρι.

«Εδώ και πάντα για όλους»
Με αφορμή το πρόγραμμα κατασκευής των υπαίθριων χώρων άθλησης στην Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης τόνισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδεικνύοντας στην πράξη, πως είναι εδώ και πάντα για όλους, παραδίδει με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς στους πολίτες τους υπαίθριους χώρους άθλησης και αναψυχής με πλήρη και σύγχρονο ολοκληρωμένο εξοπλισμό, δίνοντας τη δυνατότητα καθημερινής ελεύθερης πρόσβασης στη γυμναστική σε όλους τους πολίτες.
Θέλουμε ο αθλητισμός να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής και αξιοποιώντας τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους, επενδύουμε στη δυναμική της άσκησης στο φυσικό περιβάλλον, φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά και αναδεικνύουμε τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στην υγεία και την ψυχολογία.
Μια προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στους πολίτες της Ηλείας, παίρνει σάρκα και οστά αφού πλέον, ο καθένας, χωρίς αποκλεισμούς, ανέξοδα και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρες θέλει, θα μπορεί να αθληθεί, να γυμναστεί και να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις ευεργετικές συνέπειες που έχει η άθληση στην ζωή του ανθρώπου με την δημιουργία υποδομών και το φυσικό περιβάλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ