Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔυναμική κινητοποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ηλείας χθες στον Πύργο...

Δυναμική κινητοποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ηλείας χθες στον Πύργο – «Απόβαση» στην κεντρική πλατεία με τα τρακτέρ

*Πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης του Πύργου

*Συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου έριξαν σανό, γάλα, πατάτες, και πορτοκάλια εις ένδειξη διαμαρτυρίας

της Άννας Αγγελίδου
anagelidou@yahoo.gr

Στην «πόρτα» του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου με τα τρακτέρ έφτασαν χθες οι αγρότες της Ηλείας σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών- την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούταν η συνάντηση της επιτροπής των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στο Πύργο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία επί τον οδών Αγίου Γεωργίου, Γερμανού, Πατρών και 28ης Οκτωβρίου με τελικό προορισμό τους την κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, συμβολικά μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου έριξαν σανό, πατάτες, γάλα, πορτοκάλια και σιτηρά διαμαρτυρόμενοι. Στην χθεσινή κινητοποίηση ωστόσο υπήρξαν και στιγμές έντασης, καθώς παρά την ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών να μην ανέβουν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία, οι αγρότες επέμειναν στην αρχική τους απόφαση να κατευθυνθούν στο σημείο. Ωστόσο φτάνοντας στην συμβολή των Πατρών και 28ης Οκτωβρίου, η διέλευση τους παρεμποδίστηκε από σταθμευμένο όχημα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, ο δρόμος να κλείσει από τα αγροτικά οχήματα και για μερικά λεπτά να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μετά από αρκετή ώρα «διαπραγματεύσεων» με τους Αστυνομικούς τελικά τα τρακτέρ ανέβηκαν στην πλατεία και έφτασαν έως και το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου και παρατάχθηκαν, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα συγκέντρωσης για σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου.

Θανάσης Βομπίρης- πρόεδρος ΟΑΣΗ
«Είμαστε εδώ συντονισμένα σήμερα (σ.σ. χθες) σε όλη την Ελλάδα να πιέσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει το «δούλεμα», την αδιαλλαξία και τις τρίπλες που κάνει. Είμαστε αποφασισμένοι. Με μεγάλη δύναμη σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε εδώ να διαδηλώσουμε και να περιμένουμε μία θετική απάντηση. Πιστεύω ότι εάν δεν δοθεί θετική απάντηση για τις διεκδικήσεις που βάζουμε, θα συνεχιστεί ο αγώνας πιο δυναμικά. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι εμείς είμαστε εδώ και θα μείνουμε εδώ».

Νίκος Βασιλόπουλος- αντιπρόεδρος ΟΑΣΗ/ αγρότης Καυκανιά
«Βρισκόμαστε πάλι σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ στον αγώνα. Έχουν τη συνάντηση σήμερα οι ομοσπονδίες των αγροτών με τον πρωθυπουργό. Ελπίζουμε ότι κάτι θα κερδίσουμε. Πιστεύω ότι κάναμε μία πολύ καλή διαμαρτυρία, ειρηνική και πάνω από όλα με ασφάλεια και από τη δικής μας πλευρά. Δεν θέλουμε να ερχόμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τον κόσμο, ούτε για να κλείσουμε τα μαγαζιά της πρωτεύουσας του Νομού μας. Ίσα-ίσα, είναι όλοι αδέρφια μας και έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους. Θέλουμε και αυτοί να μας συμπαρασταθούν καθώς ο αγώνας μας, είναι δίκαιος. Θέλουμε επειδή είμαστε όλοι στο ίδιο καζάνι στο νομό μας και ο νομός μας είναι πάρα πολύ πίσω οικονομικά από την υπόλοιπη χώρα, να βρεθούν όλοι στο πλευρό μας καθώς πιστεύουμε ότι με τον αγώνα θα κερδίσουμε κάτι όλοι μαζί».

Νίκος Αγάλος -Γραμματέας ΟΑΣΗ
«Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν συμβολική η παρουσία μας εδώ στην πλατεία. Θα κλιμακώσουμε τη στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση που απ ό,τι φαίνεται μας κοροϊδεύει και δεν θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο αγροτικός κόσμος έχει βρεθεί σε μεγάλα αδιέξοδα και παρόλο την κατάσταση η κυβέρνηση δεν δίνει άμεσες λύσεις».

Αντώνης Δημόπουλος- αγρότης Αλφειούσα
«Από μικρό παιδάκι στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις για την αγροτιά. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία απογοήτευση όσον αφορά τη συσπείρωση του κόσμου, στο να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν ξέρω γιατί. Είναι η απορία μου εάν στην περιοχή τη δική μας είμαστε όλοι βολεμένοι και έχουμε λύσει τα προβλήματά μας. Δεν έχουμε προβλήματα; Είναι απορίας άξιο. Υπάρχει μία απογοήτευση όχι μόνο από μένα αλλά σε όλους τους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε, καθώς αγωνιζόμαστε για όλους και όχι μόνο για την πάρτη μας. Ευελπιστώ αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να σκύψει αν όχι σε όλα τα προβλήματά μας, αλλά να λύσει μερικά από τα προβλήματα που έχουμε. Φυσικά δεν είμαστε ζητιάνοι να μας δώσει επιδόματα και να μας κάνει χάρες. Απλά πιστεύω ότι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή θα γίνει προς το συμφέρον όλων μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ