Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒάσω Σωτηροπούλου: «Δεν είμαστε αφεντικά, είμαστε εργάτες»

Βάσω Σωτηροπούλου: «Δεν είμαστε αφεντικά, είμαστε εργάτες»

Η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης μιλά στην «ΠΡΩΤΗ»

«Ο κόσμος απαιτεί έργα, όχι στείρες αντιπαραθέσεις και τοξικότητες»

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δημητρόπουλο

Η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Βάσω Σωτηροπούλου ανοίγει τα χαρτιά της σήμερα στην «ΠΡΩΤΗ». Αναλύει τις προτεραιότητες για την λειτουργία του ύψιστου οργάνου του Δήμου, θέτει στόχους και τονίζει πως επιθυμεί να προεδρεύσει σε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα κυριαρχεί ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως οι εκλεγμένοι  «δεν είμαστε αφεντικά, είμαστε εργάτες κι ο κόσμος μας εξέλεξε για να προασπίσουμε παντί τρόπω τα συμφέροντά του».

– Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες που θα θέσετε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης;

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι κατέχω μια τιμητική θέση η οποία ωστόσο είναι και θέση ευθύνης. Προτεραιότητά μου είναι να προεδρεύσω σε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα κυριαρχεί ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο, να διαμορφώσω σταδιακά ένα κλίμα σύμπλευσης και συναίνεσης, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις ουσίας και να επιλύονται σημαντικά προβλήματα. Δεν είναι πάντα εύκολη η σύμπλευση και η συναίνεση όλων με γνώμονα το κοινό καλό! Θα έπρεπε να ήταν, αλλά δεν είναι! Αυτό θα επιθυμούσα να αλλάξω και θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιη απέναντι σε όλους. Ο κόσμος απαιτεί έργα, όχι στείρες αντιπαραθέσεις και τοξικότητες. Κι αυτό θα φροντίσω να το καταστήσω σαφές κι αδιαπραγμάτευτο».

– Ψηφιστήκατε ομόφωνα, τόσο εσείς, όσο και τα άλλα μέλη του Προεδρείου, από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύετε πως ήταν απλώς πολιτικός πολιτισμός ή διάθεση συνεργασίας και σύμπνοιας για την λειτουργία του Δήμου;

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν, απλώς, πολιτικός πολιτισμός. Η ιστορία έχει περίτρανα αποδείξει ότι οι έριδες και οι μισαλλοδοξίες δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν και σε τίποτα. Είμαι αισιόδοξη ότι το καλό κλίμα της πρώτης μας συνάντησης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα διατηρηθεί. Εγώ πάντως θα το επιδιώξω και πιστεύω ότι θα μας ενώσει ο κοινός στόχος».

– Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ανέφερε πως δεν θα επιτρέψει να παρατηρηθούν φαινόμενα οριακής απαρτίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως την περασμένη δημοτική περίοδο, που υπήρχαν συνεχείς απουσίες δημοτικών συμβούλων. Πώς σκοπεύετε να χειριστείτε το ζήτημα;

«Η άποψη του Δήμαρχου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Δεν είμαστε αφεντικά, είμαστε εργάτες κι ο κόσμος μας εξέλεξε για να προασπίσουμε παντί τρόπω τα συμφέροντά του. Η θέση μας πρέπει να είναι θέση μάχης σε εποχές δύσκολες με πλήθος προβλημάτων που απαιτούν άμεσες λύσεις. Συνεπώς ή δουλεύουμε ή πάμε σπίτια μας. Απλά πράγματα».

– Ποιο πιστεύετε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου και τι θα θέλατε να αλλάξει μέσα σε αυτή την πενταετία;

«Δεν υπάρχουν σημαντικά και ασήμαντα προβλήματα. Ό,τι είναι πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί, μικρό ή μεγάλο. Για μένα κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είναι το να στρέψουμε το βλέμμα μας λίγο περισσότερο στα χωριά του δήμου μας που δικαίως εξέφρασαν τα παράπονά τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Να μας βλέπουν συχνότερα, να καταγράφουμε τις ανησυχίες τους, να είμαστε δίπλα τους από το πιο απλό ως το πιο σοβαρό. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, κάτι το οποίο, κατά τη γνώμη μου, προέχει όλων των υπολοίπων».

– Είναι γνωστή η ευαισθησία που έχετε ως πολίτης στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Θεσμικά, η θέση του Προέδρου, δεν προβλέπει αρμοδιότητες πέραν της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, έχετε στο μυαλό σας κάποιες παρεμβάσεις ή προτάσεις για το μείζον ζήτημα των αδέσποτων;

«Όλα αυτά τα χρόνια που δρω εθελοντικά στον τομέα των αδέσποτων ζώων έμαθα ένα πράγμα: Η φροντίδα τους είναι θέμα πολιτισμού και, δυστυχώς, στην Ελλάδα  σε αυτόν τον τομέα είμαστε σχεδόν… απολίτιστοι! Η δική μου καθημερινότητα δε θα αλλάξει και κάθε μέρα θα αφιερώνω χρόνο στη φροντίδα των αδέσποτων όπως κάνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ωστόσο, σαφέστατα θα επιδιώξω μια αποτελεσματικότερη διαχείριση και ήδη έχω συζητήσει με τον δήμαρχο, αλλά και την οικονομική υπηρεσία σχετικά με αυτό. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους εθελοντές που βοηθούν ενεργά, αλλά και τον κόσμο που στηρίζει το έργο μας. Ονειρεύομαι έναν δήμο φιλικό προς τα ζώα, στον οποίο θα τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, αλλά και με  πολίτες ευαισθητοποιημένους. Η πραγματικότητα απέχει από το όνειρό μου, αλλά κάθε φορά που σώζουμε ή στειρώνουμε ένα ζώο η ικανοποίηση είναι μεγάλη».

– Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, καθηγήτρια, ενεργός πολίτης. Ελεύθερος χρόνος;

«Ο ελεύθερος χρόνος είναι πλέον μια γλυκιά ανάμνηση! Όμως δεν παραπονιέμαι. Όσα κάνω με γεμίζουν και μου δίνουν ζωή, ενέργεια, δύναμη. Τα κοινά που υπηρετώ πολλά χρόνια ήδη, η δουλειά μου στην εκπαίδευση που μετρά 23 συναπτά έτη, οι εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις. Να έχουμε υγεία κι ας τρέχουμε! Και να κοιτάμε γύρω μας. Ίσως κάπου παραδίπλα μας κάποιος  μας έχει ανάγκη. Ας τον βοηθήσουμε!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ