Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στο Πρόεδρικο Μέγαρο για τη συνάντηση με την Πρόεδρο...

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στο Πρόεδρικο Μέγαρο για τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 11:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να ξεκινήσει το επίσημο σκέλος των επαφών του στην Αθήνα.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με χειραψία στην είσοδο του κτηρίοιυ ενώ η συνάντησή τους θα γίνει στην αίθουσα διαπιστευστηριών του Προεδρικού Μεγάρου για να ακολουθήσει η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία ολιγομελών αντιπροσωπειών.

«Τα τραγικά συμβάντα στις χώρες μας έγιναν άφοργμή για να επιβεβαιωθεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης σε δύσκολες συνθήκες ενώνει τους δύο λαούς. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την πολιτική βούληση εδραίωσης που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου. 

«Εάν αναλογιστούμε το τι γινέται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για ενίσχυση της ευημερίας και τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου καθώς και για την προώθση σχέσεων καλής γειτονιάς προς όφελος των δύο λαών μας» συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έχοντας επίγνωση του γεγονός ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουμε διαφορές είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας στην Ελλάδα μετά από 6 έτη πιστεύω ότι αντανακλά αυτό το θετικό πνεύμα» συνέχισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Μισή ώρα νωρίτερα έφτασε στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Αθήνα προσγειώθηκε περίπου μισή ώρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Όταν άνοιξε η πόρτα του προεδρικού αεροσκάφους της Τουρκίας απο μέσα βγήκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν που θα μετέχουν στις διμερείς επαφές και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ενώ στις 10:29 αποβιβάστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα υποδέχθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε σύντομο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η αυτοκινητοπομπή του κ. Ερντογάν αναχώρησε από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στις 11 το πρωί γεγονός που σημαίνει ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων και των επαφών θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως είχε ανακοινωθεί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι ετοιμασίες για την υποδοχή του Τούρκου προέδρου έχουν ολοκληρωθεί με το άγημα των τσολιάδων της Προεδρικής Φρουράς να έχουν λάβει θέση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ