Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό το πρώην Παρά Θιν’ Αλός

Σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό το πρώην Παρά Θιν’ Αλός

Από την ΕΤΑΔ

Ανοικτό ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωση του Τουριστικού Περίπτερου Ζαχάρως (πρώην Παρά Θιν’ Αλός ) ανακοίνωσε επίσημα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. Ο διαγωνισμός «τρέχει» από τις 23 Νοεμβρίου 2023 και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για δέκα (10) έτη από την υπογραφή της Σύμβασης με δυνατότητα παράτασης για δέκα (10) επιπλέον έτη. H τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 36.800€/έτος και το βήμα διαγωνισμού στο 5%.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί όροι του διαγωνισμού, ο σκοπός και χρήση του μισθίου είναι η λειτουργία καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Για τον λόγο αυτό:

• H έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων για τη λειτουργία του μισθίου θα αποτελέσει υποχρέωση του μισθωτή

• Οι εργασίες ανακαίνισης, αποκατάστασης, επισκευής και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του μισθίου, θα εκτελεσθούν αποκλειστικά με δαπάνες, έξοδα και ευθύνη του μισθωτή και δεν θα συμψηφίζονται με μίσθωμα.

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ: «Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε μία μεγάλη αμμώδη παραλία, μια εκ των καθαρότερων και πιο όμορφων της Πελοποννήσου και συγκεντρώνει χιλιάδες λουόμενους κάθε σεζόν. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή και απέχει μόλις 2,5 χλμ. από τον Δήμο Ζαχάρως και 3 χλμ. από τη Λίμνη Καϊάφα. Το ακίνητο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικού εμβαδού 1.223,65τμ. Βρίσκεται στην Ζαχάρω Ηλείας και προσφέρεται για να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (τουριστική χρήση)».

«Πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε ουσιαστική λύση»

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023 με συνέπεια φέρνουμε σήμερα εις πέρας έναν ακόμη στόχο για ένα σημαντικό ακίνητο που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα από την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφέρουμε  ουσιαστική λύση για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ