Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνεδρίασε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχέδιου

Συνεδρίασε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχέδιου

«Είναι άδικο να χαρακτηριζόμαστε φοροφυγάδες – Το νομοσχέδιο βάλει κατά δικαίων και αδίκων»

Αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης, λαμβάνουν οι επαγγελματίες και στην Ηλεία που θα κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Χθες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηλία Ξανθούλη, ο οποίος τόνισε, ότι ήδη 22 σύλλογοι και φορείς έχουν λάβει αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων «Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες και εμπόρους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τα άδικα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η άδικη φορολόγηση μας για το έτος που ήδη τρέχει και σε μερικές εβδομάδες τελειώνει και γενικά να πάρουμε αποφάσεις για το τι θα κάνουμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου σχετικά με τις δικές μας κινητοποιήσεις. Κατ’ αρχήν είναι άδικο να χαρακτηριζόμαστε φοροφυγάδες. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο βάλει κατά δικαίων και αδίκων. Η κυβέρνηση ξέρει που είναι η φοροδιαφυγή και θα πρέπει να την χτυπήσει. Το μέτρο για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή είναι πάρα πολύ απλό, δηλαδή να εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις. Ζήτα απόδειξη και θα έχεις ελάφρυνση από το εισόδημα σου. Γιατί έχει βάλει μόλις το 30% του εισοδήματος σε ηλεκτρονικές αποδείξεις; Να βάλει το 100% του εισοδήματος σε ηλεκτρονικές αποδείξεις  για να βγει το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε ο εύκολος στόχος. Θα πρέπει να αντιδράσουμε για να δουν ότι δεν γίνεται όποτε έχει το κράτος ανάγκη να μας χτυπάει. Είμαστε οι μόνοι που επενδύουμε και τρέμουμε κάθε φορά τι θα γίνει και αν θα εισπράξουμε. Σύμφωνα με μία στατιστική και βγήκε και ένα μικρό γκάλοπ που κάναμε, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 40% θα κλείσει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η ανεργία θα μεγαλώσει καθώς και κατά δήλωση της κυβέρνησης είμαστε οι μεγαλύτεροι εργοδότες, δηλαδή έχουμε του περισσότερους εργαζόμενους. Φανταστείτε για το τι θα γίνει. Μας τιμωρεί επειδή έχουμε εργαζόμενους και ανεβάζει το τεκμήριο, ο κάθε ένας θα κοιτάξει να διώξει τους εργαζόμενους και να δουλέψει μόνος του και να κάνει το τζίρο του. Άρα χαμένος είναι το κράτος».

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τετάρτης και κλείσιμο των καταστημάτων τους έχουν αποφασίσει οι εμπορικοί σύλλογοι Κυπαρισσίας και Ζαχάρως, ο σύλλογος εστίασης Πύργου, ενώ σήμερα λαμβάνουν αποφάσεις οι εμπορικοί σύλλογοι Αμαλιάδας και Γαστούνης, ενώ σήμερα αναμένεται οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων να συνεδριάσουν σήμερα στον χώρο του Επιμελητηρίου Ηλείας προκειμένου να συναποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεων – πέραν του κλεισίματος των καταστημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ