Στέφανος Κασσελάκης: Το άνοιγμα δια της… αποστασίας στην Αχτσιόγλου, η αγάπη στον Τσίπρα και το «ναι» στον φράχτη

489

Δεν θεωρώ ότι είμαι πολιτικό πείραμα – Ιδεοληπτικός με τους φόρους ο Τσακαλώτος – Το μικρό «κ» και ο ΣΕΒ – Δεν χρειάζομαι το «μαξιλαράκι» κανενός – Όλα όσα είπε στον ΑΝΤ1

Χείρα φιλίας με σαφείς υπαινιγμούς περί «αποστασίας», σε περίπτωση αποχώρησής τους, έτεινε προς την τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας για την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις προσωπικές πολιτικές του θέσεις και επιδιώξεις, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Περιγράφοντας πως «θέλω να κάνω ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα», ο κ. Κασσελάκης δήλωσε απόλυτα αριστερός, εξαπολύοντας παράλληλα βολές εναντίον όσων άσκησαν κριτική εσωκομματική για την εκλογή του και κάνοντας λόγο για «τραμπικές» αντιδράσεις. Όπως είπε, «οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές», προσθέτοντας πως «εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος».

Στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο ίδιος έκανε λόγο για «ειλημμένη απόφαση» αναφερόμενος στην αποχώρηση της «Ομπρέλας», καθώς – όπως περιέγραψε- για ένα μέρος της τάσης πως προσήλθαν στην συνεδρίαση «μ’ ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές». «Άρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω σε κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε.

Παράλληλα και ενώ οι εσωκομματικές αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα» αυτή της εξαγγελίας δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών, διευκρινίζοντας, ωστόσο, με νόημα πως «ενότητα ναι, αλλά άλλο εκεχειρία κι άλλο μια γροθιά».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr