Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΕΔΕ για παρενόχληση από εκπαιδευτικό – Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Αχαΐας για την...

ΕΔΕ για παρενόχληση από εκπαιδευτικό – Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Αχαΐας για την καταγγελία σε σχολείο της Πάτρας

Οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες εν αναμονή να λάμψει η αλήθεια

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο θέμα που ανέδειξε, χθες, η «Πελοπόννησος» σχετικά με την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητή που υπηρετεί στο 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας, ζήτημα, που όπως είναι λογικό, απασχολεί τη Β΄θμια Εκπαίδευση και ευρύτερα τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Με βάση της πληροφορίες, η καταγγελία έχει αξιολογηθεί ως σοβαρή, συνεπώς χθες διατάχθηκε ΕΔΕ και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, μιλώντας χθες, στην «Πελοπόννησο» δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει διαταχθεί η ΕΔΕ για την καταγγελία και έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε υλικό και στοιχεία για το τι έχει συμβεί. Η Β’θμια Εκπαίδευση έχει επιληφθεί του θέματος και θα σας πω πως ό,τι και αν έχει συμβεί, θα λάμψει η αλήθεια».

Οι πληροφορίες λένε ότι χθες υπήρξε επικοινωνία με τους ανθρώπους του σχολείου και συλλέχθηκε υλικό, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν και καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση, η οποία χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να διευρυνθεί τι έχει συμβεί. Εξελίξεις αναμένονται σε λίγες μέρες, οπότε και θα βγει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Η «Π» επικοινώνησε, και με τον διευθυντή του 7ου ΕΠΑΛ, Δημήτρη Γιαννέλο, ωστόσο ο τελευταίος μάς παρέπεμψε να επικοινωνήσουμε με ανωτέρους του, υπηρεσιακά, και στη συνέχεια…έκλεισε το τηλέφωνο. Συμπεριφορά, που αν μη τι άλλο δεν συνάδει με εκπαιδευτικό, ο οποίος έχει ρόλο να διδάσκει εκτός από το γνωστικό αντικείμενο και συμπεριφορές.

Πάντως, από χθες, οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ σταμάτησαν τη κατάληψη και επέστρεψαν στις σχολικές τους υποχρεώσεις, οδηγώντας το σχολείο σε μια κανονικότητα. Προχθές, έγινε κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα με αίτημα των μαθητών την απομάκρυνση του καθηγητή που φέρεται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτριες.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ