Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣΥΡΙΖΑ: Με εντάσεις και γιουχαΐσματα η ομιλία Κασσελάκη - Έδωσε «διορία» στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Με εντάσεις και γιουχαΐσματα η ομιλία Κασσελάκη – Έδωσε «διορία» στην Επιτροπή Δεοντολογίας – «Πάρτε απόφαση άμεσα»

Με εντάσειςγιουχαΐσματα και προσωπικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας «πυρά» κατά των διαφωνούντων, ζήτησε ουσιαστικά τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και έδωσε «διορία» μίας εβδομάδας.

«Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν -κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά», είπε και πρόσθεσε:

«Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις. Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι, όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν».

Αιχμές σε Τσακαλώτο από το πρώτο λεπτό

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω. Και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες στην αποχή». Μάλιστα, από το πρώτο λεπτό της ομιλίας του άφησε αιχμές προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας: «Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Για πείτε μου».

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστερά», ήταν πάντα η εύκολη απάντηση. Συντρόφισσες και σύντροφοι, άλλο πράγμα η κουλτούρα δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα αυτοκτονίας», με διάφορους που βρίσκονταν στην αίθουσα να τον αποδοκιμάζουν.

«Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί»

«Είναι η τελευταία φορά, όσο θα ‘μαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος. Ένας που λέει το κόμμα είναι “επιθεώρηση” και παραμένει στο κόμμα», είπε και ανέφερε και άλλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύουν αυτά και δεν φεύγουν», πρόσθεσε και τόνισε: «Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί. Καμιά φορά η πραγματικότητα πονάει. Εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς και εμάς παραμένουν για εβδομάδες στο κόμμα. Εσείς, αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; (…). Είμαι 35 χρονών, θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω, δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Εξαπολύοντας επίθεση σε όσους έχουν ταχθεί κατά του, μίλησε μεταξύ άλλων για «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες». «Το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν», πρόσθεσε.

«Λύση τώρα, σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία, με μία μεγάλη ηχηρή πλειοψηφία», είπε.

Η Επιτροπή «να αποφασίσει για όλες τις υποθέσεις έως την Παρασκευή, αλλιώς δημοψήφισμα»

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει για όλες τις υποθέσεις έως την Παρασκευή, αλλιώς θα γίνει δημοψήφισμα, ενώ είπε πως «η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια», τόνισε έπειτα.

«Η σημερινή μέρα είναι η μέρα της παραδοχής», είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Η αποχώρηση των υπό διαγραφή είναι η αρχή της ενότητας και από την ενότητα δεν περισσεύει κανείς».

«Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν. Όλοι οι άλλοι είναι παρών», συμπλήρωσε.

«Από εμένα θα έχετε μια χείρα φιλίας που την έτεινα και θα την ξανατείνω όσες φορές χρειαστεί (…). Δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος (…)», πρόσθεσε. Επίσης, αποστασιοποιήθηκε από ομάδα υποστηρικτών του, λέγοντας: «Ευχαριστώ που με στηρίξατε αλλά δεν έχει σημασία αυτό».

«Κανείς μας δε θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ»

Ειδικότερα, είπε: «Για όλους εσάς που μου λέτε “σε στηρίξαμε“, ευχαριστώ, είμαι ευγνώμων, αλλά από εδώ και πέρα αυτό δεν έχει σημασία για μένα. Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και θα σας στηρίξω πρώτος εγώ. Για όλους εσάς που στηρίξατε άλλους συνυποψηφίους: Καλά κάνατε και μου είναι τελείως αδιάφορο».

«Και μια λέξη για το τοξικό κομμάτι του διαδικτύου, που το καταδικάζω απερίφραστα: Σε αντίθεση με τους έμμισθους λογαριασμούς της ΝΔ, προσωπικά δεν έχω καμία ανάγκη από τέτοιους υποστηρικτικούς μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους, έξω, στον κοινωνικό ιστό, εκεί που άνθρωποι πείθουν συνανθρώπους τους. Έχετε απέναντί σας έναν βαθιά αξιοκρατικό και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Συνεργαστείτε μαζί μου και δώστε μου την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε μεταξύ σας εδώ μέσα θα μείνει ακριβώς εκεί -στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

«Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δε θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ».

«Τέλος η κομματίλα»

Έπειτα, τόνισε πως «θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα, με έναν αντίπαλο: Την πιο ασυναίσθητη και ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Ήθελαν να το ξεχάσουμε. Να μιλάμε για τα εσωτερικά μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλωνίζει με τοποθέτηση προϊόντος ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια. Αυτό ήθελαν. Αυτό τελειώνει σήμερα. Μια για πάντα.

«Τέλος η κομματίλα και η καμαρίλα».

«Έξω στην κοινωνία. Όλοι και όλες. Αυτήν υπηρετούμε και όχι προσωπικές φιλοδοξίες. Η πολιτική ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα Θα πάμε στο Συνέδριό μας. Θα γυρίζουμε όλες τις περιφέρειες της χώρας -και προσυνεδριακά αλλά και απροειδοποίητα όπως έκανα χθες. Θα φτιάξουμε ένα σαφές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα το παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας -επειδή σεβόμαστε την κρίση τους και την ψήφο τους. Θα δημιουργήσουμε τη Σύγχρονη Αριστερά με πρώτη στάση τις Ευρωεκλογές. Θα πείσουμε και θα κυβερνήσουμε. Γιατί αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Γιατί αυτό αξίζει στην πατρίδα μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ