Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧρυσοχοΐδης στην ημερίδα ygeiamou: Να εμβολιαστούν οι άνω των 60 κατά της...

Χρυσοχοΐδης στην ημερίδα ygeiamou: Να εμβολιαστούν οι άνω των 60 κατά της covid

Αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συγκεκριμένα το ygeiamou, λέγοντας ότι είναι «ένα ένα μέσο που έχει καθιερωθεί στην καθημερινότητα των αναγνωστών», ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού άφησε σε όλους μας το αποτύπωμά της. «Μια δοκιμασία που τάραξε όλο τον πλανήτη, αλλά τελικώς ο άνθρωπος αποδείχθηκε πολύ ισχυρός και η επιστήμη πολύ δυνατή να αντιμετωπίσει έναν εχθρό», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι «το μάθημα που πήραμε από την covid ότι η επιστήμη μπορεί, έχει εργαλεία να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς», ενώ έκανε αναδρομή στα χρόνια της πανδημίας για να φτάσει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς το «υποδειγματικό».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε τρία επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. «Το πρώτο της δημόσιας Υγείας και το δεύτερο οι Έλληνες απόλαυσαν ένα κράτος που αποδείχθηκε ότι υπηρετεί τους πολίτες άψογα. Τρίτο ζήτημα είναι η νίκη της λογικής, που είναι τελικά «η νίκη της Δημοκρατίας καθώς είναι ένα πλαίσιο κοινωνικού συμβολαίου».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, μπροστά η ανθρωπότητα έχει να αντιμετωπίσει και άλλες κρίσεις, «κρίσεις διαφόρων ειδών πανδημίας που μπορεί να μην έχουν τα χαρακτηριστικά της covid αλλά απλώνονται και εξαπλώνονται».

«Η υγεία αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, όχι τυχαία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι να η παράδοση στους πολίτες ενός συστήματος υγείας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα θα αγωνιστούμε στο πεδίο της πρόληψης».

«Θα πάμε σε κάθε χωριό» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την ανάγκη ισότιμη πρόσβασης στην υγεία για όλους.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ