Πολιτικός πολιτισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου ανάμεσα σε Αντωνακόπουλο και Καννή

174

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου μετά τις δημοτικές εκλογές μπορεί να ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ωστόσο κυριάρχησε ο πολιτικός πολιτισμός ανάμεσα στον απερχόμενο Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή.

Ο κ. Αντωνακόπουλος παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τον κ. Καννή για την νίκη του στις δημοτικές εκλογές και του ευχήθηκε να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία, τονίζοντας πως υπάρχουν όλοι οι οιωνοί για να γίνει αυτό και επεσήμανε ότι η διοίκηση του Δήμου έχει μια συνέχεια. Παράλληλα, ο Τάκης Αντωνακόπουλος συνεχάρη και όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν.

Επίσης, ο κ. Αντωνακόπουλος επανέλαβε και την δημόσια πρόσκληση για την ενημέρωση του Στάθη Καννή όσον αφορά τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Πύργου, στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από τη μια δημοτική αρχή στην άλλη.Κλείνοντας την σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πύργου είπε πως μπορεί κατά την προεκλογική περίοδο να ειπώθηκαν παρεξηγήσιμα πράγματα, όμως αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του απερχόμενου Δήμαρχου για συνάντηση, η οποία όπως είπε θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα ζητήσει ενημέρωση από τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις του Δήμου. Ο κ. Καννήςχαρακτήρισε αρνητικό και ακατανόητο το μεγάλο μεσοδιάστημα που υπάρχει από την εκλογή του νέου δημάρχου μέχρι την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, γιατί, όπως υπογράμμισε, «καθιστούν την παρούσα δημοτική αρχή δέσμια των έργων της και την καινούργια να βρίσκεται σε μια στάση αναμονής». Τέλος, παρακάλεσε την Δημοτική Αρχή να μην αιφνιδιάσει με πράξεις την επόμενη και κάλεσε την κ. Αντωνακόπουλο να μην τον δεσμεύσει με δικές του ενέργειες που θα πρέπει ο νέος Δήμαρχος να φέρει σε πέρας.